Cineva chiar a testat cât de bine funcționează detecția de accidente pe iPhone 14. VIDEO

21.09.2022

Seria iPhone 14 nu vine cu foarte multe noutăți la bord, în afară de cele mici îmbunătățiri anuale la care ne așteptam, însă include o serie nouă de funcții care ar putea salva viața utilizatorilor în cazuri extreme. Una ar fi comunicarea prin satelit, care va funcționa pentru început doar în SUA și Canada, și care va fi cândva contra-cost, iar alta este detecția în caz de accident. Desigur, majoritatea review-urilor nu includ și astfel de „teste”, însă un YouTuber numit TechRax a realizat primul test pentru a verifica dacă într-adevăr iPhone 14 Pro Max poate identifica corect atunci când utilizatorul este implicat într-un accident.

Iată cum arată funcția de pe iPhone 14 pe care Apple speră să nu fie nevoie să o folosim vreodată

Pentru acest test, TechRax a mers puțin mai departe decât o fac majoritatea review-erilor, folosind o mașină reală veche complet funcțională și încercând să activeze detecția de accident lăsând mașina să se lovească de epave ale altor mașini. Experimentul său a fost însă un succes, reușind să activeze funcția de pe iPhone de două ori, în cazul unui accident ușor și a unuia ceva mai brutal. Desigur, în mașină nu se afla nimeni, deci nimeni nu a fost rănit în realizarea acestor teste.

Modul în care Apple detectează accidentele implică folosirea de informații de la mai mulți senzori. GPS-ul arată că te afli în mișcare într-un vehicul, accelerometrul și giroscopul identifică mișcarea și în special impactul, care duce la o decelerare bruscă, în timp ce microfonul înregistrează un zgomot puternic. Când toate acestea ajung la anumiți parametri în același timp, telefonul știe că a fost implicat într-un accident de mașină. Se pare însă că intrarea în modul de urgență nu este instant, ci apare după câteva secunde de la impact. Apoi, cu un sunet puternic, telefonul anunță utilizatorii că va suna la numărul de urgențe, având 10 secunde să întrerupi procesul.

Vestea bună este că noua funcție prezentată de Apple funcționează într-adevăr și ar putea fi utilă în cazuri de urgență. Cel mai probabil, majoritatea utilizatorilor de iPhone nu vor întâlni niciodată această capabilitate, așa cum nici printre cei care folosesc Apple Watch nu sunt decât puțini care primesc notificări pentru aritmie a inimii sau care trebuie să apeleze la funcțiile de urgență pentru detectarea căzăturilor.

sursa: YouTube

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult