Cineva și-a decorat gardul cu ceea ce par a fi sute de telefoane iPhone 6

05.06.2020
Cineva și-a decorat gardul cu ceea ce par a fi sute de telefoane iPhone 6

Un clip video cu un gard decorat cu ceea ce par a fi sute de telefoane iPhone 6 s-a viralizat pe rețeaua de socializare TikTok. Înregistrarea a fost publicată de utilizatorul @minhhienapple din Vietnam.

Majoritatea dispozitivelor folosite pentru decorarea gardului par să fie modele iPhone 6, dar printre ele sunt și câteva unități iPhone 7. Nu știm dacă dispozitivele sunt telefoane complete sau doar carcase.

Unii utilizatori cred că „telefoanele” sunt, de fapt, ornamente sau stickere, însă în înregistrare unele dintre ele par să fie, într-adevăr, smartphone-uri reale.

Cel care a publicat clipul nu a oferit detalii despre locul în care se află gardul.

Clipul video de pe TikTok a strâns peste 1,7 milioane de vizualizări.

@minhhienappleBao nhiêu chiếc iphone trong clip vậy cả nhà♬ Người Miền Tây – Đan Trường

Oamenii ar trebui să recicleze gadgeturile vechi

Proprietarii acestei case au găsit măcar o modalitate de a reutiliza telefoanele vechi, deși nu este cea mai fericită. Potrivit unui studiu, milioane de gadgeturi care nu mai sunt folosite ajung să fie depozitate în sertare, iar majoritatea proprietarilor nu au niciun fel de planuri cu ele, transmite BBC.

În Marea Britanie, numărul acestor dispozitive depășea 40 de milioane în 2019, potrivit Royal Society of Chemistry. Este vorba despre smartphone-uri, laptopuri, ceasuri inteligente sau căști.

Experții recomandă reciclarea dispozitivelor electronice, deoarece acestea conțin elemente rare, care sunt greu de obținut din natură. De exemplu, un smartphone conține, în medie, 30 de substanțe și elemente, iar multe dintre ele sunt foarte rare.

Indiul, de exemplu, este vital pentru ecranele tactile, deoarece este folosit la crearea unui material care conduce electricitatea și este transparent. Elementul este rar, fiind necesar 1 kg de minereu pentru a extrage doar câteva miligrame de indiu.

CITEȘTE ȘI:

Escrocheria 5GBioShield. A apărut stick-ul anti-5G care costă cât un telefon

O femeie și-a părăsit soțul și copilul pentru a juca PUBG cu un bărbat

Omul din spatele costumelor astronauților de la bordul capsulei SpaceX

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult