Co-fondatoarea Cher Wang a preluat conducerea companiei HTC de la Peter Chou

Co-fondatoarea Cher Wang a preluat conducerea companiei HTC de la Peter Chou

Pentru simpatizanţii companiei taiwaneze HTC, Peter Chou este o figură emblematică care este asociată cu ascensiunea fulminantă a companiei de la stadiul de producător ODM la cel de celebritate a industriei de profil. Incapabil să lupte însă cu declinul din ultimii trei ani, Peter Chou a trebui într-un final să cedeze fotoliul de director celuilalt co-fondator, preşedintele Cher Wang.

Schimbarea de putere din cadrul eşalonului superior HTC a început de fapt acum un an şi jumătate. În octombrie 2013, Peter Chou a anunţat că va degreva o parte din sarcinile de conducere către Cher Wang, preşedinta consiliului director al companiei şi unul dintre fondatorii companiei. Aceasta a preluat coordonarea activităţilor de marketing, vânzări şi colaborare cu furnizorii, lăsându-l pe Peter Chou să se aplece mai mult asupra activităţilor de creaţie şi coordonare a producţiei. Cu această ocazie, şi-a anunţat întoarcerea în cadrul companiei şi H. T. Cho, cel de-al treilea co-fondator al companiei, acesta urmând să preia conducerea unor proiecte importante împreună cu Peter Chou.

Peter Chou, fostul directorul executiv şi co-fondatorul companiei, s-a ocupat până în octombrie 2013 nu doar de activităţile obişnuite de conducere pe care le presupune fişa unui astfel de post, dar s-a implicat foarte mult şi în procesul de design al terminalelor celebrei companii. Pe de o parte, implicarea unui perfecţionist cu putere de decizie a generat dinamismul care a caracterizat pentru o bună perioadă de timp compania HTC şi a facilitat schimbările rapide de direcţie care au dus la apariţia unui portofoliu diversificat de produse. Pe de altă parte însă, acest amestec în treburile interne ale departamentelor de design sau producţie şi scurtcircuitarea lanţurilor ierarhice a generat sincope în lanţul de decizie şi la pierderea imaginii de ansamblu, mai mulţi angajaţi HTC declarând la acea vreme pentru Reuters că aceasta este probabil cauza problemelor HTC.

După un an şi jumătate de la implementarea acestor schimbări, Cher Wong a anunţat că a preluat fotoliul de director executiv al companiei HTC de la Peter Chou şi se va ocupa de acum încolo de destinele companiei pe care aceştia au fondat-o împreună acum 18 ani. După zece ani de conducere, Peter Chou va prelua şefia diviziei HTC Future Development Lab si se va ocupa exclusiv de dezvoltarea unor produse noi.

Poate că numele lui Cher Wang este mai puţin cunoscut utilizatorilor, însă aceasta este o personalitate la fel de interesantă ca Peter Chou. Ocupanta locului 54 în topul Times al celor mai puternice femei din lume şi deţinătoarea unei averi de circa 8,8 miliarde de dolari, Cher Wang a fost cea care a decis că HTC trebuie să-şi creeze propriul nume şi cea care l-a încurajat pe Andy Rubin să dezvolte platforma software Android atunci când aceasta încă nu intrase în portofoliul Google, Această relaţie strânsă cu echipa Android a făcut că HTC să devină producătorul primului telefon Android (Dream), producătorul primului telefon Nexus şi unul dintre cei mai mari integratori ai platformei. Dacă Cher Wang va reuşi să readucă gloria de odinioară a companiei, rămâne însă de văzut în anii care vor urma.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News