Compania Nothing a lui Carl Pei cumpără brandul de telefoane Essential

16.02.2021
Compania Nothing a lui Carl Pei cumpără brandul de telefoane Essential

Compania Nothing a lui Carl Pei, unul dintre cei responsabili pentru succesul OnePlus, a fost dezvăluită de curând, dar nu a anunțat niciun produs. Se pare că vom vedea prin vară o pereche de căști wireless de la Nothing, însă compania ar putea avea ambiții mai mari de atât. Se pare că start-up-ul ar putea să intre și pe piața de smartphone-uri în viitor, cumpărând deja rămășițele defunctului brand Essential.

Nothing ar putea deveni un concurent pentru OnePlus prin intermediul Essential

Essential a fost o companie de smartphone-uri fondată de Andy Rubin, creatorul sistemului de operare Android. Aceasta care a lansat de-a lungul scurtei sale existențe doar un singur model: Essential PH-1 (Essential Phone) și câteva accesorii pentru acesta, însă avea plan, să lanseze și un nou tip de smartphone, diferit față de ceea ce folosim în prezent, cât și un dispozitiv complementar, care să ruleze un asistent virtual care să preia din atribuțiile utilizatorului atunci când vine vorba despre organizarea eficientă a timpului.

Chiar dacă Nothing nu a cumpărat obligatoriu toată tehnologia dezvoltată de Essential și nici produsele mai vechi, este clar că există o oportunitate de a aduce pe piață conceptele pe care compania lui Rubin le dezvoltau. Totuși, brandul Essential, chiar dacă nu a livrat foarte multe telefoane către clienți, în principal din lipsa cererii, s-a bucurat de o comunitate de fani loiali. Astfel, dacă Nothing va lansa un telefon sub numele Essential, ar putea să beneficieze de o bază pe care să construiască o nouă serie de produse de succes, în același stil în care Carl Pei a ajutat la dezvoltarea OnePlus.

Totuși, Pei spune că Nothing nu se grăbește momentan nicăieri. Compania va lansa un întreg „ecosistem” de produse, dar primul dintre acestea va fi o pereche de căști wireless:

„Vom avea mai multe produse pe piață de-a lungul anului, nu doar produse audio și eventual vrem să le facem să comunice între ele.”, a declarat Pei pentru Bloomberg.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult