Configurația Snapdragon 8 Gen 2 ar fi primit un mic „downgrade” înainte de lansare

30.09.2022
Configurația Snapdragon 8 Gen 2 ar fi primit un mic „downgrade” înainte de lansare

Credeam că știm deja configurația următorului procesor high-end de la Qualcomm, modelul Snapdragon 8 Gen 2, însă noi informații sugerează că acesta va fi puțin diferit față de ceea ce se zvonea anterior. Ice Universe, unul dintre cei mai de încredere „leakeri” de pe Twitter și Weibo, a publicat pe contul său specificațiile pe care le-a obținut pentru noul procesor Qualcomm de top, cu numărul de model 8550.

Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 este așteptat spre sfârșitul lunii noiembrie

Conform postării de pe Weibo, Snapdragon 8 Gen 2 va beneficia de o configurație puțin diferită față de cele anterioare. Avem un procesor tot cu 8 nuclee, însă care vor fi împărțite în patru categorii. Va exista un nucleu principal, un „super-core”, Cortex-X3 la 3,2 GHz. Acesta va fi responsabil pentru procesarea single-core și va accelera pornirea aplicațiilor, cât și calculele cele mai complexe. Apoi, acesta va beneficia de câte două seturi de două nuclee de performanță.

Nu este clar de ce Qualcomm nu folosește direct 4 nuclee de același fel, dar va beneficia de două nuclee Cortex-A715 și două Cortex-A710, toate la 2,8 GHz. Se presupunea inițial că nucleele din prima serie de performanță vor fi Cortex-A720, puțin mai performante. Chiar și cu mai puțină performanță, cu siguranță diferențele vor fi minime într-o astfel de configurație.

ice universe snapdragon 8 gen 2

În cele din urmă, în loc de patru nuclee eficiente, Snapdragon 8 Gen 2 va folosi doar trei de tip Cotex-A510 la 2 GHz.

Există posibilitatea ca schimbarea de design față de ceea ce era inițial așteptat să fie cauzată de nevoia de a păstra procesorul mai rece. Snapdragon 8 Gen 1 și modelele din gama 888 au fost „faimoase” pentru temperaturile ridicate și limitarea performanței în majoritatea configurațiilor în care erau integrate. Astfel, Qualcomm ar putea încerca să limiteze supraîncălzirea cu o arhitectură mai eficientă din punct de vedere energetic și termic.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult