Connext, o privire în viitorul lumii gadgeturilor

13.07.2007
Connext, o privire în viitorul lumii gadgeturilor

V-aţi întrebat vreodată dacă pe viitor va mai trebui să luaţi cu voi ceasul, telefon mobil, DPA sau PMP-ul? Răspunsul e simplu, nu, pentru ca veţi avea dispozitive capabile să le substituie pe toate acestea cu succes, şi multe altele.

Un exemplu este gadget-ul conceput de James Zhang, Connext ,aflat în stadiul de schiţă, ce se bazează pe o interfaţă inovatoare, design atrăgător şi funcţii de vârf, pentru a simplifica viaţa utilizatorului. Un ecran OLED flexibil tronează în centrul gadget-ului, mărginit de suprafeţe de asemenea flexibile, sensibile la mişcare şi apăsare, ce joacă rol de diverse taste şi butoane, în funcţie de preferinţe. Astfel, avem un dispozitiv electronic complet maleabil, ce se poate adapta la orice cerinţă a utilizatorului.

Connext

Prin selectarea funcţiei necesare din meniu, Connext se transformă în computer , player multimedia, asistent personal, telefon mobil sau consolă pentru jocuri. Iar pentru portabilitate, gadget-ul se transpune cu uşurinţă într-un ceas, prin simpla apropiere a sa de mână, încolătăcindu-se în jurul încheieturii.

Connext

Conceptele sunt întotdeauna interesante. Probabil şi celor din anii 50 li se părea la fel de fascinant un computer personal cum ni se pare nouă acum Connext-ul. Un lucru e clar însă, tehnologia evoluează cu paşi mari, iar necesitatea unui produs „all-in-one” care să fie ultra portabil şi să beneficieze de o interfaţă simplă şi intuitivă este mai mult decât evidentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News