Continuum pe Windows 10 Mobile, în curând şi pe smartphone-uri mid-range

21.01.2016
Continuum pe Windows 10 Mobile, în curând şi pe smartphone-uri mid-range

Probabil cea mai interesantă funcţie din Windows 10 Mobile este Continuum, capabilitatea de a transforma smartphone-ul într-un computer numai bun de rulat aplicaţii de birou pe un ecran mare. Microsoft a anunţat că această funcţie nu va fi disponibilă pe toate dispozitivele, fiind necesară o putere destul de mare de procesare, activând momentan Continuum doar pe cele două smartphone-uri Lumia 950. Recent însă a fost adăugat pe lista de chipset-uri compatibile şi un model mid-range, sugerând că foarte curând vom putea transforma şi telefoanele mai ieftine în PC-uri.

Microsoft a lansat o listă cu specificaţii tehnice necesare pentru a rula Continuum pe smartphone-uri. Minimum necesar pare să fie acum chipsetul Qualcomm MSM8692, cunoscut şi sub numele de Snapdragon 617. Acesta se va regăsi cu siguranţă în modelele de medie de la Microsoft din seria Lumia (dacă într-adevăr vor mai exista astfel de smartphone-uri în viitorul apropiat) şi în smartphone-urile similare ale altor producători.

Continuum necesită 2 GB memorie RAM, un display cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), minim 16 GB spaţiu de stocare, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11n dual band, suport pentru Miracast şi USB 2.0 cu suport pentru accesoriul de docking. Desigur, pentru cea mai bună performanţă, Microsoft recomandă un smartphone cu procesor Snapdragon 808 sau 810, minimum 3 GB memorie RAM, ecran Full HD, suport pentru carduri microSD, WiFi 802.11ac şi mufă USB 3.0 cu conector Type-C.

Acum că ştim ce condiţii trebuie să îndeplinească smartphone-urile Windows 10 Mobile pentru a primi suport pentru Continuum, este clar că niciun model care va primi update la noul sistem de operare prin update nu va fi compatibil. Din păcate, nici Lumia 650, care este zvonit pentru luna februarie nu pare să se încadreze în aceste limite. Microsoft aşteaptă probabil lansarea unor smartphone-uri din partea partenerilor, planurile companiei pentru a lansa noi modele mid-range în 2016 fiind limitate în acest moment, conform zvonurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult