Cu ocazia lansării Rogue One, Japonia primeşte un Star Wars Phone produs de Sharp

28.11.2016
Cu ocazia lansării Rogue One, Japonia primeşte un Star Wars Phone produs de Sharp

În următorii câţiva ani vom primi câte un film Star Wars la fiecare mijloc de decembrie, deci ar trebui să ne obişnuim cu lansarea de produse promoţionale cu sigla celebrei serii de filme care vor marca sezonul sărbătorilor. Cu ocazia noului film Rogue One: A Star Wars Story, Disney a realizat un parteneriat cu Sharp şi SoftBank pentru lansarea a două smartphone-uri în ediţie limitată, care vor fi disponibile în exclusivitate pieţei japoneze.

Cele două dispozitive „Star Wars Phone” vor fi indentice între ele când vine vorba despre specificaţii tehnice, diferenţele fiind evidente doar la exterior. Cel negru va fi numit „Dark Side Edition”, în timp ce varianta albă va fi „Light Side Edition”. Ambele vor beneficia de display-uri de 5,3” cu rezoluţie Full HD, chipset Snapdragon 820, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 22,6 megapixeli (care ar putea avea stabilizare optică, dacă luăm în considerare obiectivul ieşit în relief). Acestea beneficiază de certificare IP58, adică sunt rezistente la stropi de apă şi particule de praf.

Funcţiile speciale sunt tuner-ul TV, o componentă obişnuită pentru dispozitivele lansate în Japonia, cât şi posibilitatea de a viziona filmul Star Wars: The Force Awakens gratuit prin streaming până la data de 1 decembrie 2019, fără limită de vizualizări. Lansarea va avea loc pe 2 decembrie la preţul de 97.920 yen, echivalentul a 860 de dolari americani.

Probabil că nu vor fi foarte mulţi utilizatori care vor comanda aceste smartphone-uri din Japonia, întrucât funcţiile sale speciale nu funcţionează decât în ţara de origine, iar telefoanele nu sunt compatibile cu alte benzi telecom în afară de cele disponibile în Japonia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult