Cum activezi Apple Pay în România pentru a plăti cu iPhone sau Apple Watch la supermarket [UPDATE]

30.06.2019
Cum activezi Apple Pay în România pentru a plăti cu iPhone sau Apple Watch la supermarket [UPDATE]

UPDATE 2: Între timp, Apple a pornit oficial funcţia Apple Pay în România şi este compatibilă cu carduri de la ING, Banca Transilvania, UniCredit, Revolut, Monese, Orange Money şi Edenred. Toate detaliile se regăsesc în articolul de mai jos:

UPDATE: Se pare că Revolut a dezactivat posibilitatea de a adăuga şi folosi cardurile sale pe Apple Pay în România, întrucât serviciul nu este momentan disponibil în mod oficial. Cardurile ataşate în Wallet au fost dezactivate. Tranzacţiile cu cardurile fizice sau virtuale eliberate de Revolut vor funcţiona în continuare, însă tranzacţiile prin Apple Pay nu vor mai funcţiona.

Apple Pay încă nu este disponibil oficial în România, însă deja două bănci din ţară au confirmat compatibilitatea cu serviciul de plăţi de la Apple cu telefonul mobil. Se pare însă că există posibilitatea de a activa această funcţie pe telefoanele şi ceasurile din România înainte ca aceasta să fie lansată şi la noi, soluţia fiind Revolut, compania fintech care emite carduri de debit şi care activează oficial şi în România.

Blogger-ul Cristian Florea a publicat un tutorial simplu de urmărit pentru a activa Apple Pay şi pe dispozitivele românilor. Este necesar mai întâi un card Revolut Visa (cei care au testat această soluţie au spus că nu a mers cu toate cardurile Master Card emise de companie), un iPhone şi eventual un Apple Watch, pentru cei care vor să plătească la casieriile din România cu ceasul inteligent.

Pentru a putea activa Apple Pay, este necesară schimbarea temporară a regiunii telefonului pe Regatul Unit (United Kingdom). Acest lucru se face din apicaţia de Configurări (Settings) > General > Limbă şi Regiune.

După câteva secunde, telefonul se reconfigurează şi primeşte acces la aplicaţiile şi serviciile din Regatul Unit. Astfel, pornind aplicaţia Wallet, vei putea acum adăuga un nou card de credit sau debit, care va fi folosit cu sistemul de plăţi Apple Pay. Adăugarea cardului se face prin intermediul camerei de pe telefon, după care trebuie completate detaliile precum data de expirare şi introducerea codului de siguranţă CVV. Confirmarea adăugării cardului se face prin introducerea unui cod de securitate pe care Revolut îl trimite prin SMS. Desigur, va trebui să acceptaţi Termenele şi Condiţiile serviciului Apple Pay.

Pentru a adăuga card-ul pe un ceas Apple Watch, procesul este similar. Din aplicaţia Watch, intraţi din nou în meniurile General > Limbă şi Regiune şi setaţi ţara pe Regatul Unit. Apoi, din meniul Wallet, selectaţi cardul deja existent în Apple Pay şi apăsaţi pe butonul „Adăugaţi”. Vor trebui din nou confirmate codurile de securitate CVV şi cel primit prin SMS, însă după câteva secunde cardul va fi disponibil şi în Wallet-ul de pe ceas.

După aceşti paşi, regiunea telefonului şi a ceasului poate fi schimbată înapoi pe România.

Pentru a plăti la orice POS contactless din România cu telefonul sau cu ceasul, este necesară doar apăsarea de două ori rapidă a butonului Power, iar interfaţa Apply Pay va apărea instant, indiferent de aplicaţia pe care o aveaţi pe ecran. Pe telefon va fi necesară autentificarea cu Face ID, ceva ce se face automat atunci când te uiţi la telefon, sau cu Touch ID pe modelele mai vechi (amprentă). Alternativ, poate fi folosit codul PIN. Pe ceas, atât timp cât include un cod PIN şi este deblocat la mâna utilizatorului plata se poate face fără altă autentificare.

Până când vor fi lansate soluţiile oficiale Apple Pay de la ING şi Banca Transilvania în România, plata prin intermediul Revolut este singura disponibilă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult