Cum ar fi putut arăta primul telefon cu Android, modelul care a inspirat HTC Dream

01.11.2022
Cum ar fi putut arăta primul telefon cu Android, modelul care a inspirat HTC Dream

Primul telefon cu Android, HTC Dream, a fost lansat la un an după primul iPhone și oferea o tastatură completă, o bilă de navigație și o serie de butoane fizice, elemente care erau foarte apreciate la momentul respectiv, întrucât oferea ceva familiar pentru utilizatorii de telefoane. Se pare însă că design-ul final al acestui dispozitiv a fost inspirat de un concept intern al echipei Android, care gândise un telefon mult mai impresionant din punct de vedere vizual, care nu a fost însă niciodată lansat.

Google a proiectat un telefon cu design impresionant pentru anul 2008, dar nu l-a lansat niciodată

HTC Dream nu oferea un design tocmai impresionant, nici măcar pentru anul 2008, fiind mai degrabă un telefon practic, decât unul care să atragă atenția așa cum o făcea iPhone-ul la momentul respectiv. Rich Miner, unul dintre co-fondatorii Android, a publicat însă imagini cu ceea ce ar fi putut fi primul telefon cu Android în viziunea echipei de dezvoltare, numit Google G1.

Acesta ar fi folosit sticlă curbată pe partea din față, mai multe butoane fizice, o rotiță de scroll, dar și o tastatură completă, de culoare verde, care se potrivea cu accentele verzi de pe restul carcasei. De asemenea, logo-ul Google ar fi fost imprimat permanent pe partea din față a dispozitivului.

Modelul HTC Dream, cunoscut și drept T-Mobile G1 în SUA, a deschis calea pentru telefoanele cu Android și a servit drept model pentru dispozitivele primilor ani, multe dintre ele fiind livrate cu rotiță de scroll sau cu tastatură fizică cu slider. Totuși, în timp, acestea s-au aliniat mai degrabă la design-ul propus de Apple, cu un ecran mare, butoane de navigație în partea de jos și tastaturi virtuale pe ecran, în locul celor fizice.

Înainte de conceptul Google G1 și HTC Dream, telefoanele cu Android erau inspirate de BlackBerry, cu tastaturi QWERTY în partea de jos, și ecrane pe format landscape. Acestea au fost abandonate imediat ce Apple a anunțat iPhone, cu ecran în format portret și ecran tactil.

via Twtitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult