Cum ar putea arata Huawei Mate X2 cu design inspirat de Galaxy Z Fold2

26.09.2020
Cum ar putea arata Huawei Mate X2 cu design inspirat de Galaxy Z Fold2

Știm de ceva vreme că Huawei lucrează la un nou smartphone cu ecran pliabil, însă este posibil ca acest eventual Mate X2 să nu fie foarte asemănător cu modelele Mate X și Mate Xs. Un nou brevet dezvăluie faptul că Huawei ia în calcul realizarea unui nou smartphone pliabil care ar putea avea mai multe în comun cu seria Galaxy Fold de al Samsung decât cu modelele sale pliabile din trecut. Desigur, Huawei ar folosi câteva convenții de design proprii.

Un brevet dezvăluie design-ul lui Mate X2 de la Huawei

Brevetul de design pentru acest model Mate X2 sugerează că un astfel de dispozitiv de la Huawei ar adopta un corp de o formă mai neobișnuită. În timp ce majoritatea telefoanelor pliabile de până acum au avut jumătăți simetrice în dimensiuni, Huawei ar putea opta pentru o parte mai groasă și una mai subțire, corpul telefonului fiind mai gros în partea cu camere și devine mai subțire la extrema opusă.

De altfel, acest design pare să fie realizat așa pentru a face loc unui sistem de camere mai avansat. Modelele Fold și Mate X au integrat camere mai puțin performante decât dispozitivele de top din seriile principale ale producătorilor din lipsa spațiului intern. Huawei ar putea face astfel loc pentru un zoom optic periscopic, așa cum sugerează desenul din brevet, dar și unui acumulator mai mare.

În afară de aceste diferențe de design, Mate X2 ar putea fi confundat cu un Galaxy Z Fold2. Ecranul frontal acoperă întreaga suprafață și este decupat în partea din stânga-sus, în timp ce pe laterală se regăsesc aceleași butoane de volum și un buton power cu senzor de amprentă integrat. Este ciudat însă că la interior nu apare un decupaj pentru încă o cameră frontală, însă.

Huawei s-a lăudat cu ecranul său pliabil de la exterior pe modelele Mate X, dar se pare că pentru Mate X2, compania își dorește mai multă protecție a suprafeței din plastic. Astfel, singura soluție rămâne momentan cea cu ecran pliabil la interior.

sursa: LetsGoDigital

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult