Cum ar putea arăta primul telefon cu ecran care se rulează, pregătit de LG

03.11.2020
Cum ar putea arăta primul telefon cu ecran care se rulează, pregătit de LG
Foto: androidheadlines.com

LG este deja compania aflată în spatele primei serii de televizoare cu ecran care se rulează, rămânând doar un pas până la anunțul unei oferte de telefoane cu ecran care se rulează, care să ofere funcționalitate similară, eventual, în premieră.

În mod cert, LG nu se ferește aspectul inovator al creației, compania având deja LG este deja compania aflată în spatele primei serii de televizoare cu ecran care se rulează, rămânând doar un pas până la anunțul unei oferte de telefoane cu ecran care se rulează, inițiativa prin care a fost dezvoltat și în cele din urmă lansat la scară comercială modelul LG Wing, un smartphone cu totul neobișnuit prevăzut cu două ecrane care se rotesc. Sfidând normele, LG Wing este un telefon gândit să pună un ecran orientat pe orizontal deasupra ecranului fix, orientat în poziție verticală. Nu există nicio garanție că designul riscant ales de LG va prinde la public, însă asta nu oprește compania să pregătească următorul concept revoluționar de design, descris deja într-un brevet recent validat.

Pregătit în contextul actualei generații de telefoane pliabile, produsul va avea drept atu principal lipsa „cutei” în zona de pliere, vizibilă la produse precum Samsung Galaxy Fold chiar și cu ecranul oprit. În locul balamalei pentru ecran, gândită să evite pe cât posibil forțarea îndoirii ecranului dincolo de limitele prevăzute de tehnologiile existente, noul produs ar urma să aibă două elemente de rulare a ecranului, câte una pe fiecare latură a ecranului, așa cum este privit cu telefonul folosit în poziție orizontală.

Astfel, ecranul rulabil va putea tranziționa între modul de afișare „portret” în modul orizontală, fără să rotim efectiv carcasa dispozitivului, principalul avantaj oferit fiind suprafața de afișare net superioară. Totodată, ecranul rulat în limitele impuse de o carcasă rigidă va fi mult mai bine protejat decât alternativa pliabilă după conturul carcasei. Bonus, eliminarea sistemului de tip balama ar putea permite și obținerea unor telefoane mai subțiri, cu mai puține angrenaje mobile și, implicit, mai ieftine de produs. Poate, cel mai important, noul smartphone LG va putea păstra aparența unui telefon convențional cu ecran plat, fără a pierde avantajul de marketing prezentat de noua generație de ecrane OLED flexibile.

Cert este că, până la proba contrarie, va fi foarte dificil de probat că noul design LG este într-adevăr mai bun decât unele dintre soluțiile competitoare, demonstrate deja de alți producători smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult