Cum ar putea arăta telefoanele din seria Huawei P60. FOTO

30.01.2023
Cum ar putea arăta telefoanele din seria Huawei P60. FOTO

Se pare că nu vom aștepta prea mult lansarea lui Huawei P60 Pro, întrucât se zvonește că telefonul este programat să apară cândva în primăvara acestui an. În ultimii doi ani, Huawei a trecut de la două lansări importante de flagship-uri pe an la un program de lansare anual, însă compania pare că a depășit o parte din problemele pe care le avea în raport cu restricțiile SUA, și se întoarce la vechiul program.

Huawei P60 și P60 Pro apar în primele imagini 3D

În urmă cu doar câteva luni am văzut seria Mate 50, cu un design ceva mai „cuminte” atunci când vorbim despre modulul camerelor foto. Huawei pare însă că dorește din nou să atragă atenția cu seria P60, în special în cazul modelului P60 Pro. Noi imagini, bazate pe leak-uri anterioare, precum planuri de dezvoltare și imagini neoficiale cu următorul flagship al companiei din China, dezvăluie design-ul complet. Acestea au fost realizate de un artist 3D pe nume NoilNDI, care le-a publicat pe contul său de Twitter.

Huawei P60 pare să fie un telefon cu ecran plat, dar care adoptă totuși un design cu multe linii curbate. Colțurile dispozitivului sunt în special curbate, în timp ce spatele nu are aproape nicio muchie complet dreaptă, fiind realizat din sticlă curbată pe toate părțile. Modulul de cameră pare să găzduiască o cameră principală mare, poziționată în centrul insulei pentru camere, cu alte două camere mai mici în părțile de sus și de jos. Ecranul este întrerupt doar în partea de sus, de un decupaj pentru cameră de tip punch-hole.

De altfel, asta vedem și pe P60 Pro, însă totul este parcă mai accentuat. De exemplu, Huawei P60 Pro este și mai curbat, oferind și un ecran cu margini care se continuă pe laterale, în timp ce camera principală iese din chenarul insulei pentur camere. Putem observa însă faptul că pe modelul Pro avem de a face cu un modul de cameră cu zoom de tip periscop, dar și cu mai mulți senzori integrați în această zonă.

Ambele camere sunt decorate cu logo-ul Ximage, noul branding proprietar al Huawei pentru tehnologiile de camere dezvoltate în laboratoarele proprii. Ximage înlocuiește deja branding-ul Leica încă de pe modelele Mate 50 și va continua să facă asta în viitor.

Hardware-ul ar putea fi comparabil cu cel al altor flagship-uri, dar fără 5G

La nivel de specificații hardware, ne putem aștepta la ecrane OLED la 120 Hz pe ambele modele, cu rezoluție QHD pe Pro și Full HD pe P60 „standard”. Noile informații sugerează că Huawei ar fi pus mâna pe cipuri Snapdragon 8 Gen 2, înlocuind Snapdragon 8+ Gen 1 care era inițial programat să fie integrat în seria P60. Desigur, aceste cipuri vor avea modem-ul 5G dezactivat.

Camerele foto vor beneficia de senzori de 50 megapixeli pentru camera principală și ultra-wide și 64 megapixeli pentru cea cu zoom.

Desigur, toate aceste informații, de la imaginile 3D cu telefoanele și până la lista de specificații hardware sunt bazate pe zvonuri, deci acestea ar putea fi semnificativ diferite la momentul anunțului oficial. Totuși, istoria ultimilor ani ne-a arătat că majoritatea leak-urilor de acest gen rareori sunt complet false, fiind bazate, măcar parțial pe informații reale.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult