Cum arată Galaxy S21 FE: primele imagini reale cu flagship-ul accesibil de la Samsung. FOTO

15.12.2021
Cum arată Galaxy S21 FE: primele imagini reale cu flagship-ul accesibil de la Samsung. FOTO

Toate indiciile din ultima perioadă sugerează că Samsung va lansa modelul Galaxy S21 FE în viitorul foarte apropiat. Telefonul, așteptat inițial în vara acestui an și apoi în toamnă, ar putea ajunge în magazine abia în luna ianuarie, iar faptul că avem primele imagini clare cu telefonul sugerează că Samsung deja se pregătește de lansare. Sursa acestor imagini este, așa cum era de așteptat, evleaks, cel care are de obicei acces la astfel de imagini înainte de fiecare lansare Samsung.

Galaxy S21 FE păstrează liniile de design ale seriei originale

Fotografiile par a fi chiar cele oficiale pentru presă și includ telefonul în cele patru culori în care va fi disponibil. Avem în imagini culorile alb și negru, standard pentru majoritatea telefoanelor, alături de verde și mov. Capacul de pe spatele telefonului pare să fie realizat din plastic, însă design-ul este o combinație de S21 și Galaxy A52.

Asta pentru că forma modulului pentru cameră este similar cu cel de pe Galaxy S21, însă acolo era realizat din metal și sticlă. Aici însă, este o parte unitară a capacului de pe spate, similar cu ce am văzut anul acesta pe seria Galaxy A. Cel mai probabil însă, decizia de a adopta această soluție a fost costul de producție. Ideea din spatele modelului Galaxy S21 FE este să ofere multe dintre avantajele S21 standard, la un preț mai mic.

În termeni de performanță, nu sunt așteptate compromisuri. Vorbim despre configurații cu Snapdragon 888 și Exynos 2100, 6 sau 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare. Camera foto secundară pentru zoom ar putea suferi un mic „downgrade”, însă. Senzorul de 64 megapixeli este înlocuit cu unul de 8 megapixeli. Asta înseamnă că nici filmarea 8K nu va fi disponibilă pe acest model. În schimb, ecranul crește de la 6,1 la 6,4”, cu aceeași rată de refresh la 120 Hz și rezoluție Full HD+.

S21 FE ar putea avea un avantaj major în fața S21 „standard”

Cele mai recente zvonuri sugerează că Galaxy S21 FE va fi primul telefon Samsung echipat cu Android 12 din fabrică, ceea ce va asigura suport pentru următoarele trei versiuni software de la Google pe termen lung. Practic, Galaxy S21 FE va primi și Android 15, în timp ce ultima versiune pe S21 „standard” va fi Android 14.

Cu siguranță vom afla mai multe despre Galaxy S21 FE pe căi oficiale în curând. Zvonurile afirmă că lansarea va avea loc la CES 2022, la începutul lunii ianuarie.

sursa: evleaks

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult