Cum arată Huawei Mate 30 Pro, Mate 30 şi variantele Porsche Design şi Lite. Fotografii noi şi specificaţii finale

16.09.2019
Cum arată Huawei Mate 30 Pro, Mate 30 şi variantele Porsche Design şi Lite. Fotografii noi şi specificaţii finale

Săptămâna aceasta, pe 19 septembrie, cu doar o zi înainte ca iPhone 11 şi „fraţii” săi să ajungă în magazinele din SUA, Germania şi alte câteva ţări, Huawei va prezenta noua gamă de smartphone-uri Mate 30. Până acum, detaliile despre telefoane au venit pe calea leak-urilor, cu modele 3D realizate după planurile pentru producătorii de huse şi doar o singură fotografie de presă. Ei bine, în pragul lansării, fotografii oficiale la rezoluţie înaltă cu toate cele patru modele Mate 30 au ajuns pe internet, telefoanele putând fi „admirate” în toată splendoarea lor.

Până acum, zvonurile care vorbeau despre seria Mate 30 menţionau doar două modele: Mate 30 standard şi modelul mult aşteptat Mate 30 Pro. Cum în cadrul seriei P30 nu a fost lansată şi o variantă „Porsche Design”, nu ne aşteptam să vedem un nou Mate realizat în parteneriat cu celebra divizie de design germană. Totuşi, noile fotografii prezintă un nou model Mate 30 Porsche Design. Nu în ultimul rând, Huawei Mate 30 Lite va face parte din această gamă, fotografiile sugerând că vorbim despre un model mid-range similar cu seria Nova 5, dar cu un isstem nou de camere pe partea din spate.

Huawei Mate 30 Pro

Modelul Mate 30 Pro va fi cu siguranţă „star-ul” noii serii de smartphone-uri de la Huawei. Design-ul acestui model nu este 100% nou, acesta fiind deja prezent într-o imagine scăpată pe internet. Totuşi, noua imagine este la rezoluţie mai mare şi dezvăluie câteva noi detalii despre hardware-ul exterior al telefonului.

În primul rând, poate fi observat display-ul „cascadă”, care se prelungeşte pe marginile telefonului mai mult decât pe modelele P30 Pro şi Mate 20 Pro din trecut. Ba chiar mai mult şi decât dispozitivele Galaxy Note şi Galaxy S de la Samsung. Singurul model similar care ne vine în minte este noul NEX 3 de la Vivo, care încă nu a fost lansat. Un lucru curios la Mate 30 Pro este însă prezenţa unui singur buton fizic pe carcasă. Pe partea din dreapta poate fi observat un buton Power de culoare roşie, dar niciun buton de volum. Cel mai probabil, Huawei le va înlocui cu butoane „software” pe lateralele curbate.

Ecranul OLED de 6,8” ar putea fi livrat cu o rezoluţie „neobişnuită”, similar cu ceea ce face Apple pe telefoanele sale. Vorbim despre rezoluţie de 2.400 x 1.176 pixeli, cu un decupaj în partea de sus. Aici apar trei senzori, doi dintre ei putând fi dedicaţi fotografiei, în timp ce al treilea ar putea fi de tip infraroşu, pentru a fi folosit pentru deblocarea facială avansată, similară cu Face ID de pe iPhone.

La capitolul specificaţii hardware interne, Huawei Mate 30 Pro va fi livrat cu Kirin 990 în varianta 5G (nu este clar încă dacă va exista şi o variantă 4G). Acesta va folos 8 GB memorie RAM şi până la 512 GB stocare internă. Acumulatorul de 4.500 mAh va folosi tehnologia de încărcare rapidă SuperCharge la 40W, cât şi încărcare rapidă wireless la 27W. Ecranul va integra şi un senzor de amprentă.

Camera foto principală va folosi un senzor de 40 megapixeli, asemeni modelelor precedente, însă în locul camerei ultra-wide apare o nouă cameră numită „cine camera”, tot de 40 megapixeli. Aceasta ar putea fi folosită pentru funcţia de filmare. De asemenea, zvonurile vorbesc despre un zoom 3X optic, nu 5X precum pe P30 Pro, iar cel de-al patrulea senzor ar putea fi unul Time of Flight, pentru calcularea precisă a distanţei până la subiect. Pe partea din faţă, camerele ar putea folosi un senzor obişnuit de 32 megapixeli şi unul ultra-wide.

Toate aceste informaţii sugerează că Mate 30 Pro va fi un adevărat flagship de top, capabil să concureze cu noile modele iPhone 11 Pro şi cu Galaxy Note10. Rămâne de văzut cât de mult interes va exista în jurul acestui telefon, având în vedere că nu poate folosi Android-ul echipat cu aplicaţii şi servicii Google.

Huawei Mate 30

Modelul Huawei Mate 30 va încerca să ofere specificaţii hardware similare cu Mate 30 Pro, cu mici compromisuri. Nu avem detalii concrete despre anumite componente, precum camerele foto de pe spatele telefonului, însă avem o idee generală a hardware-ului său, alături de fotografii care evidenţiază diferenţele.

De exemplu, ecranul lui Mate 30 nu va fi curbat la margini, deci va beneficia de butoane fizice pentru volum. De asemenea, notch-ul din partea de sus este mai mic, similar cu cel de pe Huawei P20 Pro, aici fiind integrate două camere foto frontale. Difuzorul pentru apeluri este integrat într-o fantă, mai aproape de marginea metalică. Astfel, este clar că Mate 30 nu va beneficia de sistemul de deblocare facială.

La interior, telefonul va folosi acelaşi Kirin 990 5G, însă alături de 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare, în varianta de bază. Camerele foto de pe spate sunt tot 4 la număr, ceea ce sugerează că vor oferi capabilităţi similare cu cele de pe Mate 30 Pro, însă probabil cu performanţă redusă.

Huawei Mate 30 Porsche Design

Parteneriatul Huawei cu Porsche Design continuă, asemeni parteneriatului cu Leica. Mate 30, Mate 30 Pro şi Mate 30 Porsche Design folosesc tehnologie Leica, iar modelul „de lux” Porsche Design este realizat din materiale foarte scumpe.

Se pare că noul Mate 30 Porsche Design va fi o simplă revizie hardware exterioară, la interior fiind prezente componente similare. Camerele sunt poziţionate în aceeaşi matrice de 2×2, blitz-ul este de asemenea poziţionat spre lateral, iar pe centrul telefonului merge de sus până jos o bucată de sticlă, care va permite utilizarea încărcării wireless. Restul spatelui telefonului este decorat cu piele, Huawei pregătind două variante de culoare: roşu şi negru.

Pe partea din faţă nu par să apară diferenţe foarte mari. Notch-ul proeminent va fi în continuare prezent, cele trei camere fiind uşor vizibile în fotografiile disponibile în acest moment. Se pare că Huawei Mate 30 Porsche Design va fi livrat standard cu 12 GB memorie RAM şi 512 GB stocare internă. Cu siguranţă, preţul va fi pe măsură.

Huawei Mate 30 Lite

În cele din urmă, Huawei va prezenta un model mid-range numit Mate 30 Lite. Acesta va fi bazat pe o platformă hardware pe care am mai întâlnit-o în ultima vreme sub forma Huawei Nova 5 şi Honor 20. Este vorba despre un smartphone care vine echipat cu Kirin 810, cel mai nou chipset mid-range al companiei, cu un ecran de 6,3” Full HD+ perforat În colţul din stânga-sus, dar cu un sistem de camere „aproape” nou.

Spunem aproape, pentru că este aproape identic cu cel de pe Honor 20 Pro, dar este dispus într-un pătrat 2×2. Avem de a face cu o cameră principală de 48 megapixeli, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli, un senzor de 2 megapixeli pentru fotografie macro şi un senzor de 2 megapixeli pentru adâncime.

Huawei Mate 30: data de lansare

Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Porsche Design şi Mate 30 Lite vor fi dezvăluite oficial pe 19 septembrie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Munchen. Cel mai probabil, Huawei va clarifica situaţia cu sistemul de operare Android, care momentan este confirmat fără suport pentru aplicaţiile şi serviciile Google. Lansarea oficială ar trebui să vină la câteva săptămâni după eveniment. Nu este clar dacă Mate 30 va fi lansat mai întâi în China şi apoi în ţările vestice.

Cele patru telefoane Mate 30 ar putea fi livrate doar cu EMUI 10, bazat pe Android 10 în varianta AOSP. Huawei va oferi o alternativă la Google Play Store sub forma Huawei App Gallery, în timp ce CEO-ul companiei, Richard Yu, spune că ar putea să integreze o soluţie simplă pentru instalarea serviciilor Google în regim „neoficial”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult