Cum arată Mate X2, următorul telefonul pliabil de la Huawei. FOTO

12.10.2020
Cum arată Mate X2, următorul telefonul pliabil de la Huawei. FOTO

Dacă primii doi ani de existență a dispozitivelor pliabile a fost dedicat experimentării, cel de-al treilea an ar putea fi cel în care acestea ajung în „mainstream”, adică au șansa să fie destul de accesibile și destul de mature în dezvoltare, încât să poată fi produse și cumpărate în cantități mai mari. Dacă seria Huawei Mate X a fost una mai degrabă experimentală, cu un ecran pliabil mare pe exterior, următorul telefon pliabil al companiei ar putea fi unul matur, mai ușor de folosit atât ca telefon, cât și pe post de tabletă. Iată cum ar putea arăta noul model pliabil Huawei Mate X2.

Mate X2 de la Huawei va folosi un design similar cu Fold de la Samsung

Am mai vorbit deja despre Mate X2, telefonul Huawei care ar putea împrumuta câteva elemente de design de la Galaxy Z Fold2, soluția concurentă de la Samsung. LetsGoDigital, cei care au descoperit și originalul brevet de la Huawei pentru Mate X2, au realizat în parteneriat cu Concept Creator câteva fotografii și un scurt clip video 3D cu noul telefon, bazat pe planurile oficiale.

Chiar dacă în esență, telefonul arată similar cu ceea ce oferă Samsung pe modelele sale, rezultatul final păstrează clar identitatea vizuală Huawei. Este vorba despre linii ceva mai rotunjite, o cameră mai mare și probabil mai bine echipată din punct de vedere hardware, un decupaj în ecran mai mare și o margine metalică strălucitoare.

Este curios însă faptul că la interior, ecranul mare, pliabil, nu dispune de un decupaj pentru camera foto. Acest lucru ar sugera că pentru apeluri video sau selfie-uri, va trebui neapărat să folosești ecranul de la exterior.

O altă diferență notabilă față de Galaxy Z Fold2 este faptul că ecranul exterior pare să aibă o lățime mai convențională. Astfel, s-ar putea ca Mate X2 de la Huawei să fie mai confortabil de utilizat fără a trece la modul tabletă.

Desigur, acesta este doar un concept realizat pe baza unui brevet Huawei și nu reflectă modul în care telefonul va arăta în realitate, atunci când va fi lansat. Totuși, având în vedere istoria companiei din piață, această reprezentare 3D a telefonului Mate X2 ar putea fi foarte apropiată de ceea ce plănuiește Huawei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult