Cum arată Nokia 9 PureView şi configuraţia sa cu 5 camere foto, văzute la interiorul carcasei

01.08.2019
Cum arată Nokia 9 PureView şi configuraţia sa cu 5 camere foto, văzute la interiorul carcasei

Anunţat în luna februarie a acestui an, Nokia 9 PureView a fost primul smartphone de pe piaţă cu cinci camere foto la partea din spate.

Cu o configuraţie mai degrabă potrivită pentru 2018, Nokia 9 PureView a venit echipat cu chipsetul Snapdragon 845, sugerând că dispozitivul a petrecut mult timp în laboratoarele de testare. Chiar şi în aceste condiţii, telefonul nu a reuşit să impresioneze foarte tare cu performanţele sale foto, dezvoltatorul HDM Global lucrând deja la o nouă versiune – Nokia 9.1 PureView – cu hardware mult îmbunăţit.

Între timp, curioşii care vor să vadă cum arată sub capacul de protecţie configuraţia penta-camera a lui Nokia 9 PureView nu trebuie decât să urmărească disecţia făcută pe canalul YouTube JerryRigEverything.

Încadrat la gama high-end, Nokia 9 PureView îngrămăteşte foarte multă tehnologie într-un spaţiu îngust, îndepărtarea capacului aplicat prin lipire expunând multe alte componente de asemenea fixate cu adeziv, complexitatea designului fiind cât se poate de evidentă.

Chiar dacă nu imposibil de reparat, Nokia 9 PureView impune atenţie deosebită la extragerea componentelor modulare, panglicile folosite pentru conectarea la placa electronică fiind uşor deteriorate.

Din păcate, pentru înlocuirea acumulatorului telefonul trebuie dezasamblat aproape complet, adezivul puternic îngreunând extragerea de pe placa electronică.

O particularitate interesantă pentru Nokia 9 PureView este folosirea tehnologiei heatpipe pentru distribuirea căldurii generate de chipset şi acumulator pe o suprafaţă cât mai amplă a carcasei, transferul termic fiind înlesnit prin aplicarea de pastă termoconductoare în punctele cele mai fierbinţi.

Având în vedere efortul depus pentru proiectarea modelului actual, nu putem spera decât ca succesorul Nokia 9.1 PureView să fie şi mai bun, zvonurile circulate până acum indicând folosirea chip-ului Snapdragon 855 în pereche cu conectivitate 5G şi noi camere foto.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult