Nokia 9.1 PureView, livrat cu Snapdragon 855, conectivitate 5G şi o cameră foto mai performantă

Interesant din perspectiva includerii unei camere foto cu 5 lentile, originalul Nokia 9 PureView a dezamăgit prin folosirea unui chipset deja învechit la momentul lansării şi abilităţile practice pentru fotografie. Nu chiar un eşec pe toate planurile, Nokia 9 PureView a stârnit suficient interes pentru ca producătorul HMD Global să dorească o continuare, care să îndrepte multe din neajunsurile reclamate de fani.

Aşteptat pentru intervalul Q3-2019, succesorul Nokia 9.1 PureView este rodul unui efort susţinut pentru optimizarea modulului camerei foto şi partea de software, astfel încât noul dispozitiv să-şi atingă adevăratul potenţial. Puncte forte pentru noul dispozitiv vor fi capabilităţile de captură pe timp de noapte şi filmare.

În pas cu vremurile, Nokia 9.1 PureView se alege cu un chipset high-end din gama Snapdragon 855, complet cu suport pentru reţele 5G.

La partea din faţă, Nokia 9.1 PureView schimbă designul cu ramă orizontală în favoarea unuia full-screen, având ecranul perforat la partea de sus pentru a face loc camerei frontale.

Având în vedere calendarul de lansare, este de aşteptat ca producătorul HMD Global să livreze Nokia 9.1 PureView direct cu versiunea Android Q.