Cum arată Nokia C1, primul smartphone cu Android din noua ofertă Nokia

Cum arată Nokia C1, primul smartphone cu Android din noua ofertă Nokia

Potrivit clauzelor acordului semnat cu Microsoft, stabilind detaliile tranzacţiei de 7.2 miliarde dolari prin care Nokia ceda companiei americane divizia sa de terminale mobile şi întreg portofoliul de produse, Nokia are interdicţie în a lansa noi modele smartphone mai devreme de toamna anului viitor. Din fericire, asta nu împiedică pregătirea unei noi game de produse cu design original, care să redea companiei finlandeze strălucirea de altă dată.

Cum arată Nokia C1, primul smartphone cu Android din noua ofertă Nokia

Surprins în imagini de prezentare neoficiale, Nokia C1 ar putea fi unul dintre primele telefoane Nokia cu sistem Android livrat într-o formă fără modificări majore, cum a fost cazul seriei de telefoane entry-level Nokia X. În schimb, prototipul surprins în imagini pare să folosească versiunea Android M 6.0 în ediţie Vanilla, promiţând o experienţă în utilizare la nivelul unui smartphone high-end.

Potrivit zvonurilor, Nokia C1 foloseşte o configuraţie cu procesor Intel Atom, ajutată cu 2 GB memorie RAM. Ecranul cu diagonală 5˝ ar urma să ofere rezoluţie 1080p, ducând claritatea imaginii la un nivel foarte competitiv.

Din păcate imaginile furnizate nu sunt suficient de clare pentru a stabili cu certitudine dacă avem de-a face cu o carcasă din metal şlefuit, sau plastic cu finisaje argintii.

Cert este că telefonul pregătit pentru lansare anul viitor va fi doar proiectat de inginerii Nokia, activitatea de producţie urmând să se desfăşoare sub licenţă în fabricile partenerilor din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult