Cum arată OSOM OV-1, urmașul „spiritual” al Essential Phone, de la aceeași echipă de ingineri

22.12.2021
Cum arată OSOM OV-1, urmașul „spiritual” al Essential Phone, de la aceeași echipă de ingineri

Essential Phone a pornit ca un proiect promițător, fiind fondat chiar de către cel care este responsabil pentru dezvoltarea sistemului de operare Android, Andy Rubin. După eșecul companiei, licențele au fost vândute către Nothing, startup-ul lui Carl Pei, fost co-fondator OnePlus, iar echipa de dezvoltare a telefoanelor a pornit o nouă companie, care să continue în direcția pornită de Essential. Aceasta se numește OSOM și a anunțat oficial că lucrează la primul său smartphone, OSOM OV-1, un telefon care se concentrează pe simplitate și confidențialitate.

OSOM OV-1 continuă în direcția în care Essential Phone a pornit acum câțiva ani

OSOM OV-1 are un nume destul de similar cu Essential PH-1/Phone, iar acest lucru este intenționat. De altfel, OSOM este doar o metodă alternativă de a scrie „awesome”, nu este o prescurtare de la altceva. Telefonul pare că vizează cam aceeași piață precum Essential, adică un telefon performant, echipat cu procesor Qualcomm, dar nu obligatoriu bazat pe toate tehnologiile de ultimă generație.

În locul unui senzor de amprentă în ecran, acesta va avea unul „clasic”, pe partea din spate. În locul sistemelor avansate cu 3 sau 4 camere, acesta va folosi doar două, în timp ce ideea de accesorii modulare, precum cea de pe Essential PH-1, dispare.

Jason Keats, CEO-ul OSOM Products, spune că vom afla mai multe despre noul OV-1 în cadrul Mobile World Congress 2022, care va avea loc în luna februarie, însă a dezvăluit într-un interviu pentru Android Police că software-ul este partea cea mai importantă. Se pare că va exista un soi de „portofel” digital securizat, unde vei putea să îți ții documente importante, precum biletul de avion, certificatul verde, o fotografie cu cartea de identitate sau alte astfel de lucruri importante, pe care nu dorești să le stochezi pe servicii cloud precum Google Drive.

Apoi, software-ul trebuie să fie foarte „curat”. La fel ca în cazul Essential PH-1, noul OSOM OV-1 va rula un Android fără prea multe personalizări. În timp ce interfața va fi cea de la Google, în meniul de setări vei găsi însă să aleagă ce date pot fi partajate cu diverse servicii sau aplicații.

Telefonul va fi lansat anul viitor în SUA, Canada (țara de origine a OSOM Products) și în anumite țări din Europa. Pentru început, aceste telefoane nu vor fi disponibile în oferta operatorilor.

sursa: Android Police

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult