Cum arată primul iPhone pliabil, adaptat după unul actual folosind componente Motorola. VIDEO

09.11.2022
Cum arată primul iPhone pliabil, adaptat după unul actual folosind componente Motorola. VIDEO

Deocamdată nu este clar dacă avem de-a face cu un fals bine prezentat, sau experiment tehnologic care a dus la rezultate cu adevărat remarcabile, însă un inginer chinez pare că a reușit imposibilul, transformând un iPhone de generație recentă într-un iPhone pliabil folosind, componente extrase de la un telefon că la un telefon Galaxy Z Flip.

Cel puțin teoretic, un astfel de experiment este plauzibil, toate ecranele OLED, inclusiv cele folosite de telefoane iPhone, suportând deformarea în anumite limite. Principalul obstacol este acela că modulul ecranului OLED vine integrat cu un scut din sticlă minerală, care ar trebui îndepărtați mai întâi pentru a ajunge la ecranul OLED, preferabil, fără a cauza acestuia stricăciuni iremediabile. Potrivit clipului oferit drept dovadă, tocmai asta a încercat autorul experimentului, cu rezultate în mod predictibil dezastruoase în ce privește conservarea ecranului OLED. În cele din urma, prin încercări succesive, s-ar părea că un ecran a supraviețuit procedurii de separare de sticla aplicată cu rol protector.

Hai departe, următorul mare obstacol a fost găsirea unei modalități de a plia și deplia ecranul OLED extrem de fragil fără a risca distrugerea acestuia imediată. Soluția cea mai la îndemână a fost rechiziționarea balamale pentru ecran de la un telefon Motorola Z Flip.

Chiar dacă rezultatul finit nu este perfect, putem măcar să ne facem o impresie despre cum ar putea arăta un iPhone pliabil. Din păcate autorii experimentului nu pot aproxima la fel de ușor și componenta cea mai importantă: versiunea de iOS special optimizată pentru telefoane pliabile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult