Cum arată și ce oferă în plus Galaxy S23 Tactical Edition, telefonul Samsung pentru armata americană

21.09.2023
Cum arată și ce oferă în plus Galaxy S23 Tactical Edition, telefonul Samsung pentru armata americană

Samsung a lansat noi versiuni ale smartphone-urilor sale pentru condiții extreme, Galaxy S23 Tactical Edition și Galaxy XCover6 Pro Tactical Edition. Așa cum spune și numele, acestea sunt versiuni modificate ale telefoanelor flagship 2023, protejate cu carcase ultra-rezistente și echipate cu firmware modificat. Astfel, deși folosesc aceeași platformă hardware, telefoanele Tactical Edition includ anumite funcții care nu se găsesc pe dispozitivele comerciale.

Galaxy S23 Tactical Edition este construit cu materiale similare cu modelul S23 „standard”, adică sticlă Gorilla Glass Victus 2+ și aluminiu de nivel „militar” pentru margini. Telefonul este asamblat din fabrică într-o carcasă de tip exoschelet, care permite atașarea telefonului pe braț sau pe piept pe uniforma militară. Acesta are rating IP68 pentru rezistență la apă și praf ca și modelul standard, dar protecție mult îmbunătățită împotriva căderii, lovirii și strivirii (testat conform MIL-STD-810H). Piesa de rezistență este însă firmware-ul dedicat forțelor armate. Este vorba despre Android Team Awareness kit și Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit. Acesta vor permite monitorizarea și raportarea de evenimente pe câmpul de luptă și date biometrice despre starea utilizatorilor, care sunt apoi transmise înapoi către centrul de comandă.

Pe lista caracteristicilor de securitate avem opțiune dual VPN pentru conectare VPN în cascadă, Samsung DeX, capacitatea de a înregistra și de a preveni apelurile efectuate, autonomie extinsă a bateriei, suport pentru încărcare rapidă și multe altele.

Din păcate pentru doritorii de telefoane „military”, variantele S23 și XCover Tactical Edition nu sunt disponibile la vânzare pe piața retail, ci livrate pe bază de contract direct Armatei SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult