Cum arata Sony Ericsson VAIO, telefonul cu tastatură de laptop care nu a mai văzut lumina zilei

07.11.2020
Cum arata Sony Ericsson VAIO, telefonul cu tastatură de laptop care nu a mai văzut lumina zilei

Deși nu este un anonim, Sony a avut momentele sale când încerca să eclipseze nume grele precum Samsung și Motorola venind cu idei complet noi, chiar dacă nu foarte reușite. Intrând perfect în această categorie, Sony Ericsson VAIO este genul de încropeală la care  nu știi dacă să râzi, sau să compătimești producătorul venit cu o inovație atât de stângace.

Foto: slashgear.com

Bazat pe o versiune timpurie de Android, Sony Ericsson VAIO încerca să compenseze pentru lipsa capabilităților la partea de software oferind o experiență în utilizare cât se poate familiară, pentru oricine folosea produsele vremii. Este vorba, desigur, de sistemele laptop.

Înainte de toate, trebuie spus că produsele smartphone cu ecran care glisează din lateral nu erau chiar neazite, conceptul fiind un precursor în direcția produselor smartphone cu ecran de mari dimensiuni și telefoanele pliabile. Principala problemă cu acestea era că adăugau prea mult la grosimea telefonului, fiind doar o chestiune de timp până când alți producători aveau să vină cu soluții mai bune. Însă pentru moment, conceptul de telefon-laptop era ferm ancorat în așteptările fanilor.

Foto: slashgear.com

De ce a fost abandonat Sony Ericsson VAIO

În mod evident, tastatura este nejustificat de mare, designul adaptat direct de la sistemele laptop părând total nepotrivit pentru un gadget de buzunar. Însă o problemă și mai mare ar fi putut fi lipsa suportului software, sistemul de operare Symbian lipit cu forța peste hardware-ul nou dezvoltat, fără a lua în considerare funcționalitatea oferită. Drept consecință, prototipul apărut în imagini are pe ecran un simplu gadget de tip Ceas, fără nimic altceva cere să inspire încredere potențialilor cumpărători.

Foto: slashgear.com

Din fericire pentru producător, revelația produsului complet nepregătit pentru a face față asaltului Apple a venit la timp, Sony Ericsson VAIO fiind abandonat înainte ca stângăciile sale să poată influența ascensiunea Sony și a brandului Xperia, dezvăluit aproximativ un an mai devreme.s

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult