Cum arată un telefon Samsung cu baterie de 30.000 mAh „home made”

08.03.2023
Cum arată un telefon Samsung cu baterie de 30.000 mAh

Comparativ cu telefoanele de acum 20 de ani, smartphone-urile din prezent, chiar și cu progresul făcut în ultimii câțiva ani, tot oferă autonomie scăzută. Am trecut de la telefoane care puteau fi folosite pentru o săptămână la o singură încărcare la dispozitive care abia pot fi folosite până la sfârșitul zilei sau poate, în cazuri fericite, sfârșitul celei de-a doua. Un utilizator de pe Reddit a considerat că poate rezolva această problemă și a adăugat o baterie de 30.000 mAh unui smartphone obișnuit Samsung. Rezultatele sunt… interesante.

Soluția nu este „elegantă”, dar asigură peste o săptămână de utilizare normală

Utilizatorul de reddit Downtown_Cranberry44, a considerat că bateria de 5.000 mAh din telefonul său, Samsung Galaxy A32, este prea mică, așa că a decis să rezolve problema printr-o soluție relativ simplă: adăugarea unei baterii mai mari. Acesta și-a creat propria baterie „externă”, folosind șase celule Samsung 50E, pe care le-a lipit împreună și le-a acoperit apoi cu un înveliș protector. Această baterie a fost apoi lipită direct de capacul de plastic al telefonului Galaxy A32.

samsung 30000 mah bottom

Rezultatul? O soluție mare, grea și nu foarte practică, care ar putea permite utilizarea telefonului zi de zi timp de mai bine de o săptămână. Dacă bateria de 5.000 mAh de pe un telefon de acest gen oferă cam două zile de utilizare la o singură încărcare, adăugarea uneia de încă 6 ori mai mare ar trebui să depășească lejer timpul de două zile. Telefonul cântărește cam jumătate de kilogram, dar poate fi folosit pe post de powerbank, având port-uri USB-A și USB-C pentru încărcare rapidă.

Se pare însă că utilizatorul nu a reușit să consume această baterie încă. Singurul dezavantaj real ar fi faptul că încărcarea, deși relativ rapidă pentru această capacitate, este însă destul de lentă pentru un smartphone obișnuit. Sunt necesare 7 ore pentru încărcarea completă a celulelor cu energie electrică. Singurul alt dezavantaj este faptul că telefonul nu mai raportează acum starea bateriei. Aceasta este blocată la 1% permanent.

sursa: Reddit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult