Cum să foloseşti Night Shift şi Low Power pe iOS 9.3 în acelaşi timp

Cum să foloseşti Night Shift şi Low Power pe iOS 9.3 în acelaşi timp

Noul iOS 9.3 a venit la pachet cu o listă lungă de îmbunătăţiri ale experienţei de utilizare iOS, cât şi cu un nou mod de lucru al ecranului intitulat Night Shift. Acesta scade nivelul de lumină rece de pe ecran, ridicând însă nivelul de lumină caldă, pentru a asigura proteja vederea utilizatorilor şi pentru a asigura confort în utilizare pe întuneric. Din păcate însă, Apple consideră că Night Shift nu trebuie să funcţioneze în acelaşi timp cu modul Low Power. Din fericire, există o cale de a activa ambele funcţii simultan.

Citeşte şi: Noul iPad Pro: un upgrade semnificativ pentru tabletele Apple de 9,7″

Atunci când porneşti modul Low Power, Night Shift nu mai poate fi activat nici din meniul de acţiuni rapide şi nici din meniul dedicat setărilor pentru ecran. Practic, funcţia este dezactivată complet până când modul Low Power este dezactivat. Această decizie este cel puţin ciudată, întrucât modul Night Shift este recomandat pentru utilizare sera, când bateria telefonului este de obicei aproape consumată. Siri însă este soluţia acestei probleme, asistenta digitală având acces la funcţii pe care nici utilizatorii nu le pot folosi.

Tot ce trebuie să faci este să activezi modul Low Power din tab-ul Battery din setări şi apoi să o invoci pe Siri. Comanda pentru a porni modul Night Shift este „turn on night shift”, funcţia fiind activată imediat. Astfel, poţi sta seara confortabil în pat cu telefonul fără grija consumului excesiv de baterie şi un ecran gălbui, care să nu deranjeze în utilizare pe întuneric, înainte de culcare.

În cazul în care nu reuşiţi să daţi de cap acestor instrucţiuni, aveţi mai sus un clip video realizat de 9to5mac, care demonstrează întregul proces.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult