Noul iPad Pro: un upgrade semnificativ pentru tabletele Apple de 9,7″

22.03.2016
Noul iPad Pro: un upgrade semnificativ pentru tabletele Apple de 9,7

iPhone SE a rămas subiectul principal de discuţie după evenimentul de lansare de ieri, însă noul iPad Pro ar putea fi un produs mai interesant decât acesta. Apple a introdus în oferta sa o nouă tabletă orientată către productivitate, cu dimensiuni reduse şi un preţ mai mic, însă fără compromisuri la niciun capitol. Ba mai mult, noua tabletă integrează şi câteva componente mai puternice decât fratele iPad Pro mai mare.

iPad Pro în noua variaţie cu ecran de 9,7” vine cu acelaşi chipset Apple A9X. Acesta integrează două nuclee proprietare Twister, care mai mult ca sigur sunt tactate la aceeaşi frecvenţă de 2,26 GHz prezentă pe modelul iPad Pro lansat în toamnă. A9X vine de asemenea cu un GPU PowerVR 12 Cluster Series7XT, pe care Apple l-a comparat chiar cu cel din consola de jocuri Xbox 360 de la Microsoft în termeni de performanţă.

Memoria RAM nu poate fi confirmată în acest moment, până când nu pune cineva din afara Apple mâna pe o tabletă, însă ar putea fi vorba de acelaşi modul de 4 GB LPDDR4 prezent pe iPad Pro-ul mai mare. Opţiunile de stocare sunt 32, 128 şi 256 GB, cu opţiunea WiFi + cellular în toate variantele. Display-ul de 9,7” păstrează aceeaşi rezoluţie de pe iPad Air 2 de 2048 x 1536 pixeli. Acesta vine cu un profil de culori profesional (DCI-P3) şi un sistem automat de ajustare a luminozităţii, contrastului şi a culorilor în funcţie de lumina ambientală. Nu în ultimul rând, display-ul este compatibil cu Apple Pencil.

Pentru prima dată, tabletele iPad adoptă aceeaşi cameră disponibilă pe iPhone, cu senzor de 12 megapixeli pe partea din spate (cu tot cu obiectiv ieşit în relief şi blitz dual-tone) şi senzor de 5 megapixeli pe partea din faţă. Sistemul audio cu patru difuzoare se întoarce, la fel şi Smart Connector-ul de pe lateral, folosit pentru conectarea tastaturii.

Preţul pentru statele unite este de 599 de dolari pentru varianta cu 32 GB şi WiFi, 749 de dolari pentru varianta cu 128 GB şi 899 dolari pentru varianta de 256 GB. Versiunile cu modem 4G costă cu 130 de dolari în plus în fiecare variantă. Preţurile pentru Europa vor fi cu siguranţă mai mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult