Cum să te asiguri că noul tău Galaxy Note7 nu va exploda

Cum să te asiguri că noul tău Galaxy Note7 nu va exploda

Samsung a recunoscut că a greşit şi a început să retragă de pe piaţă încă de săptămâna trecută unităţile cu probleme ale modelului Galaxy Note7. Utilizatorii sunt însă reticenţi să cumpere acest model acum, mai ales pentru că nu ştiu să diferenţieze modelele afectate de probleme de cele considerate a fi sigure. Compania anunţă însă că există câteva metode de a verifica fie înainte, fie după ce telefonul este achiziţionat din magazin.

Noile variante de Galaxy Note7 care ajung acum în magazine vor fi lansate pe 21 septembrie. Acestea vor veni într-o cutie normală, nu foarte diferită de cea deja existentă pe piaţă, însă vor fi marcate cu un pătrat negru pe eticheta externă. Acest lucru semnalează faptul că fac parte dintr-un lot nou, testat şi aprobat pentru comercializare, care nu folosesc vechile baterii cu probleme de supraîncălzire.

În cazul în care veţi cumpăra un Note7 şi aruncaţi imediat cutia, Samsung a pus şi un semnal în cadrul software-ului noilor modele. Este vorba despre colorarea indicatorului de baterie în culoarea verde, atât în bara de status de sus, cât şi pe ecranul principal sau pe ecranul de oprire al telefonului. În variantele iniţiale, acest indicator era de culoare albă sau gri, conform regulilor Google pentru dispozitivele cu Android.

Este posibil ca această mişcare să fie în conflict cu standardele Google, însă este probabil că această soluţie de compromis să fie acceptată de producătorul sistemului de operare, cel puţin temporar. În cazul în care aveţi deja un smartphone Galaxy Note7 cumpărat înainte de aceste schimbări, Samsung sugerează să îl returnaţi la un service autorizat sau la magazinul de unde l-aţi achiziţionat pentru a primi un model din lotul nou.

Programul de înlocuire din România a început de ieri, 19 septembrie şi este disponibilă la partenerii Samsung (canalele oficiale de distribuţie). Cei care au achiziţionat deja un Note7 îl pot schimba gratuit, sau pot opta pentru a primi în schimb un Galaxy S7 sau S7 Edge şi diferenţa de bani dintre acestea şi Note7. Cei care deţin un Note7 pe care nu l-au schimbat încă sunt rugaţi de către Samsung să le închidă şi să le returneze cât mai repede.

Mai jos am ataşat un link către site-ul Samsung care descrie pe larg procesul de returnare:

Programul de înlocuire Samsung Galaxy Note7

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult