Cum să te uiți live la prezentarea OnePlus Nord, care va fi transmisă în realitate augmentată (AR)

21.07.2020
Cum să te uiți live la prezentarea OnePlus Nord, care va fi transmisă în realitate augmentată (AR)

OnePlus Nord va fi prezentat oficial astăzi, 21 iulie, iar evenimentul de lansare va fi unul foarte neconvențional. De altfel, întreaga lansare este neconvențională, întrucât compania a permis utilizatorilor în ultimele trei săptămâni să comande telefonul fără să știe măcar cât va costa sau ce hardware final va include. Pentru evenimentul oficial de prezentare OnePlus Nord, compania a dezvoltat o aplicație de mobil, care va transmite totul în realitate augmentată (AR).

OnePlus Nord va fi prezentat în AR într-o aplicație de mobil

Momentan, singurul un livestream programat pe YouTube pentru lansarea OnePlus Nord este pe canalul Unbox Therapy. Lewis Hilstenger va arăta probabil lansarea în AR de pe telefonul său. Asta sugerează că există ca acest eveniment nu va fi transmis în mod oficial în format video tradițional. Am atașat mai jos clipul unde va avea loc acest livestream.

 

Dacă vreți să urmăriți evenimentul de lansare prin AR, veți avea în primul rând de un alt smartphone pe care să instalați aplicația. O puteți descărca OnePlus Nord AR de pe Google Play Store sau de pe App Store pe iOS. Pentru a putea să o instalați va trebui să folosiți însă un smartphone Android compatibil cu AR Core de la Google. Lista de dispozitive compatibile include câteva zeci de modele, care poate fi găsită pe site-ul Google dedicat dezvoltatorilor software. În principiu, toate modelele de top din ultimii câțiva ani sunt compatibile, alături de multe modele mid-range. În cazul iOS, OnePlus recomandă modele mai recente de iPhone, din generațiile iPhone XR/XS, iPhone 11 și noul iPhone SE (2020).

Odată instalată aplicația, OnePlus îți sugerează să creezi un avatar, dar poți trece peste acest pas. Apoi, ai nevoie de imaginea de tip „scenă”. Aceasta include un cod QR și poate fi ori scoasă la imprimantă, ori afișată pe un alt dispozitiv. Important este că aceasta trebuie să fie poziționată orizontal pe o suprafață pentru a funcționa. Acolo unde pui „scena” vor apărea elementele grafice în timpul lansării OnePlus.

Când va avea loc transmisia live

Aplicația sugerează să te asiguri că vei avea telefonul încărcat complet, că ai o pereche de căști pentru redarea audio și să stai de preferat jos pe o canapea pe parcursul prezentării.

Mai aveți câteva ore pentru a vă pune totul la punct acest „setup”, întrucât evenimentul de lansare este programat să înceapă la ora 17:00 a României.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult