OnePlus Nord: tot ce știm despre noul telefon înainte de lansare

20.07.2020
OnePlus Nord: tot ce știm despre noul telefon înainte de lansare

OnePlus Nord va fi prezentat în mod oficial mâine, 21 iulie, în cadrul unui eveniment care va fi transmis live în realitate augmentată. Noul dispozitiv mid-range de la OnePlus promite să ofere o experiență de utilizare premium, la un preț semnificativ mai mic decât cel al modelelor OnePlus 8, fără să facă compromisuri (prea) mari. Producătorul chinez n-a reușit însă să țină secret toate detaliile despre telefon, ba chiar oferind multe detalii pe căi oficiale despre OnePlus Nord. Iată ce știm momentan despre telefon, înainte de evenimentul oficial.

OnePlus Nord vine cu un procesor mid-range cu 5G

În cazul procesorului noului model OnePlus Nord, nici măcar nu a fost necesar un anunț din partea companiei producătoare. Qualcomm a fost sursa informației, în urmă cu doar câteva săptămâni. Compania americană s-a lăudat că noul smartphone OnePlus include un chipset Snapdragon 765G, un model superior de medie cu 5G. Acesta este procesorul care stă la baza multor telefoane mid-range premium din ultima vreme, precum LG Velvet.

De altfel, se zvonește că următorul model Google Pixel 5 va folosi acest procesor, în defavoarea unui Snapdragon 865. Motivul ar putea fi costurile mari de producție ale procesorului din seria Snapdragon 800.

Pe lângă acest procesor, OnePlus ar putea oferi până la 12 GB memorie RAM pe noul său telefon mid-range. Astfel, din acest punct de vedere, modelul Nord ar putea fi la fel de bine dotat precum oricare alt smartphone de top de pe piață. Foarte puține modele includ o opțiune de 16 GB  memorie RAM.

Ecran la 90 Hz, la fel ca modelele de top de anul trecut

OnePlus a fost una dintre primele companii care a adus în mainstream ecranele cu refresh rate ridicat cu OnePlus 7 Pro. Acum, la un an distanță, OnePlus Nord, un model mid-range, cu preț mai mic, ar putea să ofere un ecran cu performanță similară.

Acest model va beneficia de un ecran OLED cu diagonală de 6,5”, va avea margini drepte, nu curbate, și o rezoluție Full HD+.  Pentru un timp de răspuns mai mic, suprafața tactilă a ecranului va avea o frecvență de 180 Hz, adică atingerile vor fi citite de 180 de ori pe secundă.

OnePlus Nord va fi echipat cu multe camere foto

Producătorul OnePlus a anunțat peste weekend detalii despre camerele noului OnePlus Nord. Telefonul va fi echipat cu un sistem cu 4 camere pe partea din spate. Senzorul principal va fi un Sony IMX586, un model de anul trecut, care s-a dovedit a fi foarte performant atunci când este folosit alături de un software de procesare de top. Acesta oferă o rezoluție 48 de megapixeli, are stabilizare optică (OIS) și un obiectiv cu diafragmă f/1.75, pentru cadre cât mai luminoase.

Celelalte trei camere de pe partea din spate sunt de tip ultra-wide (8 megapixeli), macro (2 megapixeli) și adâncime (5 megapixeli). Ce lipsește de pe acest model este un zoom, o cameră pe care producătorii o oferă acum doar pe modelele de top.

oneplus nord front

Dar asta nu e tot. OnePlus Nord va oferi pentru prima dată în familia de dispozitive a producătorului chinez o cameră dublă pe partea din față. Este vorba despre un senzor principal de 32 megapixeli și despre încă o cameră ultra-wide de 8 megapixeli, pentru selfie-uri de grup.

Alte informații despre telefon

OnePlus nu va oferi un jack pentru căști pe acest model. De asemenea, OnePlus Nord nu va beneficia de rezistență la apă și praf la standard IP68. Carl Pei a spus însă într-un interviu cu MKBHD că acesta ar trebui să supraviețuiască fără probleme la utilizare în ploaie, la vărsarea unui pahar cu apă sau chiar dacă se întâmplă să cadă într-o baltă.

Acumulatorul de 4.115 mAh nu mai pare atât de mare în 2020, când multe telefoane au ajuns la 4.500 sau chiar 5.000 mAh, dar având în vedere că va avea un consum redus de energie datorită ecranului Full HD și procesorului mai modest, ar putea să ofere măcar o zi de utilizare cu ecranul la 90 Hz. Desigur, OnePlus integrează în ecran și un senzor de amprentă optic.

oneplus nord

Când se lansează OnePlus Nord și cât va costa

Detalii despre preț și data de lansare exactă vor fi anunțate mâine, 21 iulie. Totuși, zvonurile spun că telefonul ar putea începe să fie livrat abia săptămâna viitoare, sau chiar în prima spătămână din august. Prețul așteptat este undeva în jurul sumei de 500 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult