Cum se numește și ce avantaje oferă versiunea Snapdragon 8 Gen 2 echipată pe Galaxy S23

19.01.2023
Cum se numește și ce avantaje oferă versiunea Snapdragon 8 Gen 2 echipată pe Galaxy S23

Deși a renunțat să mai folosească propria gamă Exynos, Samsung nu renunță la strategia de exclusivitate în privința chipsetului echipat pe Galaxy S23, dezvoltând împreună cu partenerul Qualcomm o versiune Snapdragon 8 Gen 2 cu performanțe optimizate.

Menționat în pliantele cu specificații divulgate pe internet înaintea lansării programate pentru 1 februarie, versiunea de chipset livrată exclusiv pe telefoane Galaxy S23 se numește Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy și vine cu frecvențe de funcționare mai mari decât vedem la produsele competiției. Am putea spune că versiunea de chipset sus amintită este echivalentul SD8 Gen 2 Plus, anticipat pentru lansare abia pe la jumătatea anului în curs, însă „pre-lansată” special pentru partenerul Samsung.

Identică din punct de vedere al arhitecturii interne, Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy este obținută prin selectarea celor mai reușite exemplare de chipset direct de pe linia de fabricație, convenabil deținută și administrată chiar de Samsung. Astfel, versiunea de chipset pentru Galaxy S23 urcă frecvența maxim atinsă în modul boost la 3.36GHz, față de 3.2GHz cât este „plafonul” stabilit pentru versiunea de chipset livrată altor producători de dispozitive. Desigur, asta nu înseamnă că branduri precum Xiaomi sau Oppo nu pot aplica propriile optimizări la nivelul sistemului de răcire și algoritmii de boost, ajungând din urmă sau poate chiar surclasând unele versiuni Galaxy S23. Cu toate acestea, Samsung ar putea păstra un avantaj decisiv pe partea temperaturilor de funcționare și autonomia bateriei.

Cert este că fanii Galaxy nu vor mai privi cu frustrare către Samsung, atunci când telefonul comandat le este livrat cu alt chipset decât cel testat pe mostrele de Review.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult