Cum se prezintă precomenzile Galaxy Note 20 VS predecesorul Note 10

14.08.2020
Cum se prezintă precomenzile Galaxy Note 20 VS predecesorul Note 10

Ajunsă deja la jumătatea perioadei de precomandă, lansarea Galaxy Note 20 se arată deja ca un succes modest pentru Samsung, însă rezultatul este departe de a fi o dezamăgire în contextul pandemiei COVID-19.

Potrivit unor surse neoficiale, Galaxy Note 20 a obținut până acum nu mai puțin de 1.17 milioane de pre-comenzi, reprezentând aproximativ 90% din vânzările realizate de predecesorul Note 10 într-o perioadă similară de timp, fără presiunea unei pandemii globale și recesiune economică.

Probabil că într-un context mai favorabil, Galaxy Note 20 ar fi reprezentat un succes de lăudat pentru producătorul sud-coreean. Deocamdată, rămâne de văzut dacă noul phablet va reuși să depășească ținta de 1.3 milioane de unități, pentru al doilea an consecutiv. Deși mai rămân câteva zile pentru stabilirea unui nou record de vânzări, experiența anilor anteriori arat că vânzările tind să scadă în mod exponențial după startul inițial, fiecare zi rămasă din campania de precomandă aducând rezultate tot mai modeste.

Galaxy Note 20

Galaxy Note 20, într-o nișă de produse aproape exclusivă

Ajutată de faptul că vine cu un bundle software solid și oferă o experiență în utilizare de neegalat cu niciun al produs competitor, seria Galaxy Note reușește în fiecare an să se poziționeze ca un etalon de urmat pentru restul industriei, fără a avea un rival credibil care să îi pună la îndoială valoarea de brand.

Așa se face că strategia Samsung de poziționare a prețurilor într-un domeniu mai degrabă exclusivist, nu s-a lovit până acum de rezistență majoră, chiar dacă, privind lucrurile în mod obiectiv, fiecare nouă iterație Galaxy Note reprezintă doar un upgrade incremental adus seriei anterioare.

Ambele variante, Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra, vor intra oficial la vânzare începând cu data de 21 august, prețurile alese asigurând că nu va fi prea mare îmbulzeală pentru epuizarea stocurilor inițiale pregătite pentru lansare. Însă pe termen ceva mai lung, actuala criza sanitară și recesiunea economică globală ce o urmează îndeaproape vor trasa regulile jocului. În absența unei strategii agresive de promovare care să capteze interesul publicului, probabil că vânzările Galaxy Note 20 se vor împotmoli odată cu restul industriei smartphone, pe măsură ce veniturile consumatorilor sunt redirecționate spre alte domenii care au mai multă legătură cu traiul zilnic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult