Cum se prezintă seria Honor Magic5 și Magic Vs: primele impresii de la MWC 2023. VIDEO

03.03.2023

Am ajuns și la standul Honor de la Mobile World Congress, unde am văzut noile smartphone-uri din seria Honor Magic5, adică modelele Pro, Standard și Lite, cât și un nou dispozitiv pliabil și, de altfel, primul de la Honor care ajunge și în Europa. Este vorba despre modelul Magic Vs. Aceste telefoane vin cu hardware de top și doresc să intre în concurență cu modelele celor mari producători de smartphone-uri de pe piață.

Honor Magic5 Pro intră în concurență directă cu iPhone 14 Pro Max și Galaxy S23 Ultra

Am început cu modelul Magic5 Pro. Acesta este flagship-ul seriei și modelul cu cele mai bune capabilități, cele mai bune camere și cea mai mare baterie, cel mai mare ecran și cel mai interesant design, aș putea spune. Desigur, avem de-a face cu un telefon care are o diagonală foarte mare, de 6,81″, un display cu o rezoluție destul de neobișnuită. Nu este nici Full HD, nici QHD, este undeva între. Dar am mai văzut acest lucru pe dispozitive de la onoare și chiar de la Huawei. Acestea sunt probabil niște ecrane de la BOE, cu panel OLED și margine curbată. Arată foarte bine, dar reflexiile în lumină foarte puternică sunt destul de deranjante pe el.

Honor Magic5 Pro front

Desigur, configurația este de top, cu Snapdragon 8 Gen 2, 12 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare. Avem un sistem de camere foarte neobișnuit în design, cu un cerc care iese destul de mult în relief. Capacul de pe spate se extinde în jurul camerelor, iar o lentilă iese și mai mult în relief. Aici avem cele trei camere, toate de 50 de megapixel, ceea ce înseamnă că vom avea fotografii la rezoluții foarte înalte. 50 de megapixeli wide cu stabilizare optică și f/1.6, deci cu foarte multă lumină pe senzor, 50 de megapixeli ultra wide f/2.0 (o cameră ultra wide foarte luminoasă) și un zoom optic foarte mare, care ajunge până la 100x.

În aplicația de cameră vedem că este de fapt exact așa cum am văzut și pe Samsung, adică un zoom 10x optic cu posibilitatea de a extinde prin zoom hibrid până la 100x. Mai e și un 3.5x care cred că este făcut pe camera principală, prin crop pe senzor, dar care pare să aibă o calitate destul de bună. Wide-ul 1X și camera ultra  wide de rezoluție înaltă demonstrează  luminozitate foarte bună în comparație cu alte modele din piață.

Honor Magic5 Pro back

La capitolul filmare avem 4K la 60 de cadre pe secundă maximum, deci nu vom avea filmare 8K, ceea ce nu pare să fie un dezavantaj, pentru că filmarea în 8K pe telefon nu este tocmai practică, și din punct de vedere al spațiului ocupat, dar și din punct de vedere al calității imaginii, care nu este cu mult peste cea 4K. Telefonul, față de alte flagship-uri, mi se pare destul de ușor: 219 grame cu baterie, ceea ce înseamnă că nu este cu mult mai ușor, dar este cu vreo 10 grame sub iPhone și Galaxy Ultra de exemplu. Dar acesta nu are un stylus în comparație cu Ultra, așa că acesta poate fi un dezavantaj pentru unii sau un avantaj pentru alții, care preferă o baterie mare, de 5.100 de mAh, cu încărcare mai rapidă decât Samsung la 66W.

De asemenea, are încărcare wireless, ca orice telefon de top, și îl vom vedea în curând și în magazinele din România. Honor Magic5 Pro este un nou flagship din China care promite multe și pe care abia așteptăm să îl primim la test pentru a vedea exact ce pot face aceste camere foto care par să fie foarte importante pentru producătorul chinez pe acest model, în special.

Magic5 Standard este flagship-ul mediu, cu specificații înalte

Magic5 standard nu arată foarte diferit. Este în aceeași linie de design cu Magic5 Pro și doar spatele este puțin diferit. Evident, bump-ul de cameră este mai mic, iar telefonul este mai ușor, ecranul este mai puțin curbat, dar rămâne totuși curbat la margini. Are o rezoluție la fel, non-standard, tot pe un panel OLED, tot la 120 Hz, iar configurația internă nu este cu mult mai slabă. Vorbim despre Snapdragon 8 Gen 2, cu 12 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare. Practic, renunți la design-ul mai premium, pentru că arată ca un telefon puțin mai ieftin, deși nu este extraordinar de accesibil nici acesta.

Honor Magic5 front

Renunți și la acel sistem de camere cu trei senzori de 50 de megapixeli și la zoom-ul de 10x, care este acum doar un zoom de 2.5x optic cu posibilitatea de a extinde la 10x prin zoom hibrid. Desigur, cameră de 54 de megapixeli pentru cea principală și 50 de megapixeli ultra wide, cu 32 pentru acest zoom.

Calitatea imaginilor în lumină puternică pare să fie destul de bună, dar, desigur, va trebui să testăm telefonul pentru a vedea exact care este calitatea în condiții reale de utilizare. Ei spun pe capacul de pe spate că telefonul beneficiază și de un telephoto de 50x, asta probabil prin zoom digital, și probabil că nu la o calitate foarte bună. Am observat și că acest telefon are un port infraroșu în partea de sus. Poate folosi astfel funcții de telecomandă pentru dispozitivele din casă.

Honor Magic5 camera

Desigur, acest model va fi mai ieftin și probabil că mai multă lume va cumpăra acest dispozitiv față de modelul Pro din seria Honor Magic5. Dar nici acesta nu este un telefon pe care să îl putem ignora, pentru că este pe de-o parte puternic, arată bine și este dotat cu un sistem de camere performant, alături de o configurație de top. Probabil că va intra în concurență directă cu modelul S23+ de la Samsung, în timp ce modelul Pro va intra în concurență cu Ultra, în ciuda faptului că nu are aceeași configurație cu un stylus, de exemplu.

Și Magic5 Lite a primit puțină atenție, deși era lansat de câteva săptămâni deja

Tot aici la stand am găsit și varianta Lite, pe care am testat o deja și puteți găsi un review pe site. Acesta este un rebranding practic al lui Honor X9a , dacă nu mă înșel, care vine cu un sistem de camere mai modest, cu un design diferit față de celelalte modele din seria Honor Magic5 și totuși cu un ecran foarte bun pentru gama sa de preț. Este un telefon mid-range cu un ecran OLED la 120 Hz și cu margini curbate. Asta îl face să arate mult mai premium decât ar sugera configurația lui internă, care este bazată pe Snapdragon 695.

De asemenea, acest telefon este unul dintre cele care au cea mai bună autonomie, având un acumulator de peste 5.000 de mAh, 5100. Dar, având în vedere configurația modestă, care nu necesită foarte multă energie pentru a opera la parametri optimi, avem de-a face cu o baterie care poate să țină chiar și peste două zile.

Magic Vs, este doar încă un „Fold”

Dar am lăsat modelul Magic Vs la final, pentru că acesta este cel mai impresionant din punct de vedere al designului. Vorbim despre un telefon pliabil în stilul Fold, dar care se închide complet atunci când este pliat. Nu vedem spațiu între jumătăți, cum vedem la modelul Samsung. Avem un ecran foarte mare pe partea din față și parcă un pic mai lat decât cel de pe Fold, deși nu știu dacă este tocmai confortabil de folosit zi de zi. Dar acest ecran imens de aproape 8 inci este cel mai important aspect la un telefon pliabil. Ei bine, cuta este destul de evidentă pe centru, dar este un element de care încă nu putem să scăpăm pe aceste dispozitive, pentru că toate sunt acoperite cu plastic.

Honor Magic Vs front open

Nu sunt încă la nivelul în care pot renunța la această cută foarte ușor, fără niște artificii de design care încă nu au ajuns pe piață. Într-adevăr, se simte pe centru. Este la fel ca în cazul modelului de la Samsung, deci nu există un avantaj la această categorie, iar camera nu este sub display, ci este integrată în display și se vede foarte ușor atunci când deschizi aplicații pe alb în special.

Deci acesta ar fi un dezavantaj față de Samsung, dar cel mai mare dezavantaj la majoritatea telefoanelor pliabile. Este faptul că interfața de multitasking este destul de slab implementată pe majoritatea telefoanelor putem să avem floating windows, putem să împărțim ecranul în două jumătăți, dar nu pare să aibă gesturi pentru astfel de activități.

Honor Magic Vs handheld

Magic Vs este bine construit, se simte bine în mână și este comparabil cu Galaxy Z Fold4 de la Samsung la această categorie. În același timp, are o configurație similară cu Snapdragon 8+ Gen 1, pentru că acest telefon a fost anunțat și lansat în China înainte de lansarea lui Snapdragon 8 Gen 2, deci este și comparabil cu modelul Samsung.

Mi aș fi dorit însă să văd ceva mai multă inovație din partea producătorilor de pliabile, pentru că tot vedem aceleași „clone”, să le spunem între ghilimele, ale modelelor Samsung. Flip-uri și Fold-uri și mai puține telefoane cu design care să propună un alt stil de utilizare. Din acest punct de vedere, în funcție de preț, probabil că va fi greu să concureze pe piața din România, cel puțin cu Samsung, care are deja o prezență de câțiva ani și începe să ajungă în mâinile utilizatorilor la prețuri ceva mai accesibile.

Honor Magic Vs back handheld

Modelele Magic5 sunt destul de interesante, la prima vedere. Modelul Pro este foarte puternic și probabil că va fi foarte apreciat de către cei care vor dori să și îl cumpere. Noi așteptăm să îl testăm și să venim cu un verdict despre calitatea camerelor, display-ului și celorlalte componente, odată ce petrecem ceva timp cu el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult