De cât spațiu de stocare ai nevoie pe telefonul Galaxy S21 pentru filmare 8K și ce limitări există

04.02.2021
De cât spațiu de stocare ai nevoie pe telefonul Galaxy S21 pentru filmare 8K și ce limitări există

Samsung a ales să livreze Galaxy S21 fără slot microSD, spațiul de stocare intern devenind un factor care limitează utilizarea anumitor funcții, cum este cea de filmare 8K.

În echiparea de bază Galaxy S21 vine cu 128GB memorie internă, aceasta fiind parțial ocupată de sistemul Android și aplicațiile instalate. Opțiunea pentru 256GB stocare internă costă 50 dolari în plus, iar pentru modelul Galaxy S21 Ultra cu 512GB trebuie să plătești încă 180 dolari, primind în plus și 16GB memorie RAM (față de 12GB în echiparea standard).

Cât spațiu de stocare folosește Galaxy S21 pentru filmare 8K?

Samsung nu a adus schimbări notabile motorului de compresie video folosit de Galaxy S20, noul flagship Galaxy având  nevoie tot de 550 MB – 600 MB pentru un minut de filmare 8K.

Având în vedere faptul că Galaxy S21 limitează în continuare filmarea în 8K la 24 cadre pe secundă, setarea implicită 4K/60 fps este o alegere mult mai bună pentru filmarea scenelor în mișcare. Clipurile rezultate arată mai bine și consumă mai puțin spațiu de stocare.

Galaxy S21 filmare 8K
foto: Samsung

Există o limită pentru cât timp Galaxy S21 poate înregistra 8K?

Galaxy S20 oprește procesul de captură după 5 minute de filmare în modul 8K, Samsung preîntâmpinând astfel supraîncălzirea și posibila defectare a telefonului. În schimb, cu Galaxy S21 poți continua să filmezi în 8K fără a te lovi de această limitare. Dar, la aproximativ patru minute și 30 de secunde, pe ecran va apărea o sugestie pentru limitarea timpului de filmare la mai puțin de cinci minute pentru a preveni supraîncălzirea.

Într-adevăr, și Galaxy S21 se încălzește atunci când filmează în 8K pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, experimentele cu Galaxy S21 Ultra au arătat că și după 5 minute de filmare 8K temperatura resimțită la nivelul carcasei este în limite rezonabile. Totuși, condițiile ambiante pot influența destul de mult rezultatele obținute.

Concret, un clip 8K filmat respectând durata recomandată de 5 minute va ocupa cel mult 3GB din memoria telefonului, un exemplar Galaxy S21 cu 128GB stocare internă putând acomoda peste 160 minute de filmare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult