Decupajele din ecranul iPhone 14 Pro, mai mari decât păreau inițial. Toată seria iPhone 15 va trece la noul design

08.03.2022
Decupajele din ecranul iPhone 14 Pro, mai mari decât păreau inițial. Toată seria iPhone 15 va trece la noul design

Apple pare că pregătește o schimbare de design la nivelul display-ului pentru generația iPhone 14 Pro, renunțând la deja învechitul „notch” în favoarea unei soluții mai moderne: ecranul perforat. Totuși, pentru a nu renunța la funcțiile avansate de autentificare 3D prin Face ID, compania va trebui să recurgă la niște orificii semnificativ mai mari decât pe alte modele, inclusiv cu perforare dublă, pentru diverși senzori. Se pare că aceste „găuri” în ecran vor fi mai mari decât se credea inițial, conform celor mai noi „leak-uri”.

iPhone 14 Pro nu va avea un „notch” mult mai mic decât pe modelele iPhone 13

Chiar dacă la nivel de design cele două perforări din ecranele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max vor oferi o schimbare semnificativă, utilizatorii nu vor primi însă prea mult spațiu în plus pe ecran. Conform unor noi imagini care au ajuns pe internet prin intermediul leaker-ului ShrimpApplePro, se pare că spațiul ocupat de senzorii TrueDepth, folosiți pentru funcția FaceID va fi la fel ca pe generația iPhone 13. Astfel, se schimbă doar aspectul, însă zona din ecran decupată va fi cam la fel de mare.

Va exista un decupaj pentru camera foto frontală de formă circulară, alături de un decupaj mai mare, care va include senzori precum proiectorul de puncte camera cu infraroșu și senzorul de lumină ambientală și proximitate. Ce va dispărea însă este zona „neagră” din jurul acestor senzori, care forma anterior „notch-ul”.

De altfel, Apple a scăzut deja dimensiunile acestei zone de pe ecran pe toate modelele din gama iPhone 13. Totuși, până la o eventuală miniaturizare a senzorilor sau posibilitatea de a ascunde sistemul de autentificare în spatele ecranului, ecranele Apple vor rămâne cu decupaje inestetice în partea de sus.

Zvonurile afirmă că în 2022, doar modelele Pro primesc noul design cu două decupaje în ecran, în timp ce modelele iPhone 14 și 14 Max vor beneficia de notch-ul de pe seria iPhone 13. Alte diferențe la nivelul design-ului în 2022 ar fi un design inspirat de iPhone 4, cu butoane de volum rotunde și un modul de cameră mai „plat”. Rama telefonului ar putea fi realizată din titan, după ce modelele de top, de la  iPhone X și până în prezent, au folosit oțel. Conform AppleInsider, compania va aduce în 2023 noul design de decupaj pe toate cele patru modele iPhone 15.

sursa: AppleInsider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult