Dezasamblat până la ultima componentă, Motorola Razr Plus se aseamănă cu Galaxy Z Flip 4

01.08.2023
Dezasamblat până la ultima componentă, Motorola Razr Plus se aseamănă cu Galaxy Z Flip 4

Cel puțin în privința unei componente esențiale, hardware-ul Motorola Razr Plus se aseamănă foarte mult cu cel al rivalului Galaxy Z Flip 4.

Urmând testelor de rezistență făcute pe canalul YouTube JerryRigEverything, Motorola Razr Plus a fost dezasamblat și comparat cu alte modele pliabile contemporane, relevând câteva asemănări cu un telefon Samsung din generația anterioară. Lansat de aproximativ o lună, Motorola Razr Plus a cedat într-un mod surprinzător la testul de rezistență, noul ecran exterior relevând un punct vulnerabil de care merită ținut seama. În practică, Razr Plus nu este cu nimic mai prejos decât alternativele oferite de Samsung, iar hardware-ul folosit pare să confirme asta.

Dezasamblarea Motorola Razr Plus dezvăluie câteva lucruri interesante despre construcția telefonului, cum ar fi placa de bază care prezintă un luciu neobișnuit, indicând posibile măsuri de protecție împotriva umezelii. Cât despre cauza spargerii subite a ecranului exterior, cauza pare să fie un mic gol care diminuează susținerea oferită panoului din sticlă, tocmai în zona apăsată la testul de îndoire.

Însă o revelație poate și mai interesantă este mecanismul balamalei ecranului. Pusă lângă balamaua unui exemplar Galaxy Z Flip 4, componenta folosită de Motorola prezintă asemănări evidente, fiind totodată diferită de mecanismele anterioare de balamale de la Motorola. Speculând pe acest subiect, autorul clipului se întreabă dacă nu cumva Samsung îi ajută pe producători precum Google să proiecteze telefoane pliabile, cu scopul de a vinde cât mai multe ecrane pentru acestea.

Cu toate acestea, Samsung pare că își rezervă cea mai recentă și avansată versiune de balama pentru propriile produse, asigurând-uși astfel un atu din punct de vedere competitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult