Rezistența Motorola Razr Plus, testată cu rezultate surprinzătoare

21.07.2023
Rezistența Motorola Razr Plus, testată cu rezultate surprinzătoare

Motorola Razr Plus este primul pliabil flip-phone cu ecran exterior suficient de mare pentru utilizare normală, dar asta vine cu un compromis surprinzător.

Dacă la începuturi, primele modele de telefoane pliabile tindeau să cedeze în zona balamalei ecranului, noile generații de telefoane au o construcție mult mai robustă. Motorola Razr Plus nu este o excepție, testele de durabilitate întreprinse pe canalul YouTube JerryRigEverything relevând o construcție solidă, balamaua trosnind fără să se rupă atunci când este forțată în direcția greșită, totodată ecranul rămânând în stare de funcționare.

În schimb, o vulnerabilitate complet neașteptată este evidențiată în designul Razr Plus. Întins peste una dintre laturile carcasei, ecranul secundar se sparge cu zgomot sub presiunea exercitată de un singur deget, îndepărtarea resturilor relevând absența elementelor structurale care să preia forța de apăsare. De fiecare dată când un producător face schimbări îndrăznețe de design apare și posibilitatea unor consecințe nedorite. Din fericire, în afara experimentului dus la extrem nu sunt indicii cu că telefoanele Razr Plus s-ar sparge în utilizare normală (ex. dacă sunt lovite/strivite în buzunarul de pantaloni).

La fel ca alte telefoane pliabile, doar ecranul exterior este protejat cu sticlă Gorilla Glass 5, cel intern putând fi zgâriat/deteriorat chiar și la o apăsare mai fermă cu unghia.

Aparent, protecția împotriva prafului funcționează suficient de bine deși, rating-ul IP52 nu recomandă contactul prelungit cu umezeala sau imersia în apă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult