Dimensity 2000: primul procesor de telefon care depășește 1 milion de puncte în AnTuTu

12.11.2021
Dimensity 2000: primul procesor de telefon care depășește 1 milion de puncte în AnTuTu

Se pare că tranziția de la 5 la 4nm va fi una destul de mare în termeni de performanță, întrucât primul test cu ceea ce pare a fi un smartphone echipat cu procesorul Dimensity 2000 de la MediaTek, este și primul de până acum care depășește un scor de 1 milion de puncte în testul AnTuTu. Este vorba despre un dispozitiv al companiei vivo, care urmează să fie lansat în viitorul apropiat. Pentru prima dată, MediaTek va oferi un chipset competitiv față de soluțiile altor companii precum Qualcomm, Samsung sau Apple.

Testul AnTuTu dezvăluie că vivo este unul dintre primii producători care adoptă Dimensity 2000

Rezultatul de 1.002.220 puncte din testul AnTuTu în versiunea 9.2.1 au fost realizate cu un smartphone încă necunoscut, numit vivo V2184. Cel mai probabil, este vorba despre un nou flagship al companiei, care este echipat cu procesorul MT6983. Acesta pare să fie numele de cod al chipset-ului Dimensity 2000, următorul cip high-end al MediaTek.

Scorul a fost raportat de două surse de încredere din China, Ice Universe și Digital Chat Station, în timp ce reprezentanții AnTuTu au confirmat de asemenea că este vorba despre un scor real. Ce nu știm încă este configurația acestui procesor.

dimensity 2000 antutu

Zvonurile de până acum pun Dimensity 2000 cam pe același nivel de performanță cu următoarea generație de procesoare de top, precum Snapdragon 898 și Samsung Exynos 2200. Vorbim despre o configurație 1+3+4, formată dintr-un nucleu de performanță înaltă Cortex-X2 la 3 GHz, trei nuclee Cortex-A710 și patru nuclee eficiente Cortex-A510. Această configurație este aproape identică cu cea folosită și de Qualcomm pe Snapdragon 898.

Diferențele vor apărea la nivelul cipului grafic, MediaTek apelând la o soluție Mali-G710 MC10. Desigur, Qualcomm va folosi propriul GPU Adreno 730, în timp ce Samsung plănuiește să ofere un GPU AMD pe tehnologie RDNA2 pe Exynos 2200. Procesorul Samsung ar putea avea un avantaj major în jocuri 3D, conform zvonurilor.

Noile procesoare MediaTek ar putea să întârzie

Cipurile Dimensity 2000 pe 4nm de la MediaTek vor fi produse în fabricile TSMC, însă procesul de fabricație nou al companiei taiwaneze ar putea să întârzie. Astfel, s-ar putea să nu vedem telefoane echipate cu Dimensity 2000 până în toamna următoare.

Până acum, singurele dispozitive care puteau să depășească scorul de 1 milion de puncte în AnTuTu erau tabletel iPad Pro de la Apple, echipate cu cipul Apple M1, folosit și pe laptop-urile MacBook Pro și MacBook Air.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult