DisplayMate: Xiaomi Mi 11 are cel mai bun ecran de pe piață. Producția lui costă cât cea a unui iPhone 12

01.01.2021
DisplayMate: Xiaomi Mi 11 are cel mai bun ecran de pe piață. Producția lui costă cât cea a unui iPhone 12

Xiaomi Mi 11 a reușit să întreacă așteptările multor fani ai tehnologiei pentru un dispozitiv la un preț aproape de jumătate față de concurența directă. Acesta nu doar că este primul echipat cu cel mai performant chipset de pe piață, Snapdragon 888 de la Qualcomm, dar are și probabil cel mai bun ecran de pe un smartphone de până acum. Asta spun cel puțin testele DisplayMate. Pe lângă asta, costul său de producție este la fel de mare precum cel al unui iPhone 12, în timp ce prețul este semnificativ mai mic.

Xiaomi Mi 11 primește laude din partea DisplayMate

DisplayMate a testat deja ecranul modelului Xiaomi Mi 11, telefon care se lansează astăzi, 1 ianuarie 2021, în China și care va ajunge în viitorul apropiat și pe piața din Europa. Specialiștii au descoperit faptul că acest panel OLED cu rezoluție QHD+ și refresh rate la 120 Hz este calibrat aproape perfect pentru redarea culorilor în spațiile de culoare sRGB și DCI-P3, atunci când este setat pe respectivele moduri de afișare. În modul Auto, culorile sunt suprasaturate, așa cum ne-am fi așteptat.

Se pare însă că nu doar culorile spun întreaga poveste a ecranului de pe Mi 11. DisplayMate spune că acesta este unul dintre cele mai luminoase de pe piață, atingând 996 nits pe întreaga suprafață a ecranului și până la 1.221 nits pe 50%. Aceste statistici sunt impresionante, având în vedere că pe secțiuni foarte mici ale ecranului, ar putea atinge maximum de 1.400 nits, așa cum este prezentat oficial. Luminozitatea ridicată va asigura că în soare puternic conținutul va fi ușor de vizionat pe ecran, în timp ce conținutul HDR va fi afișat la o calitate foarte înaltă.

Singurul dezavantaj ar fi atunci când ecranul este privit la un unghi de peste 30 de grade. Luminozitatea scade cu 29% dacă nu te uiți direct în ecran, iar culoarea roșie suferă o deviație, caracteristică panelurilor OLED de pe smartphone-uri. Cu 13 recorduri de performanță în testele DisplayMate, Xiaomi Mi 11 va fi unul dintre telefoanele cu cele mai bune ecrane probabil pe tot parcursul anului 2021.

Costul componentelor, egal cu cele ale unui iPhone 12

Referitor la costurile de producție ale telefonului, acesta ar fi egal cu cel al unui model iPhone 12, conform Pan Jitang, un analist de afaceri specializat pe urmărirea companiei Xiaomi. Acesta spune că toate componentele din Xiaomi Mi 11 costă 373 de dolari și că în ciuda faptului că telefonul este mai ieftin, oferă componente superioare, precum un ecran mai mare și cu refresh rate mai înalt, cât și mai multă memorie RAM și stocare internă.

Totuși, diferența de preț este caracteristică Xiaomi. În timp ce Apple urmărește tradițional margini de profit de 30% din costul de la raft al produsului, conducerea Xiaomi s-a angajat în urmă cu câțiva ani să păstreze marginile mai mici pentru a putea aduce pe piață produse mai accesibile.

sursa: DisplayMate, Xiaomi Today

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult