Xiaomi Mi 11 vine cu sticlă Gorilla Victus, dar fără încărcător în pachet

27.12.2020
Xiaomi Mi 11 vine cu sticlă Gorilla Victus, dar fără încărcător în pachet

Xiaomi Mi 11 va fi dezvăluit în mod oficial pe 28 decembrie, însă detaliile despre acest telefon continuă să vină chiar și înainte de lansare, atât pe căi oficiale, cât și pe cele mai puțin oficiale. Știm deja că acesta va fi primul smartphone din lume echipat cu un chipset Snapdragon 888 de la Qualcomm, iar acum știm și că va fi al doilea model de pe piață care va folosi sticla Gorilla Glass Victus de la Corning. Ce nu va avea acest model însă, va fi un încărcător în pachet, Xiaomi fiind prima companie care urmează exemplul Apple.

Xiaomi a confirmat două noi detalii despre Xiaomi Mi 11

Deja știm cum va arăta Xiaomi Mi 11 din tot felul de fotografii oficiale și mai puțin oficiale. Am văzut deja că va avea un modul de cameră neconvențional în design, cu două camere mai mari și una mai mică. Totuși un detaliu pe care nu putem să îl vedem ușor în fotografii este faptul că acest model folosește o sticlă de generație nouă pentru protecția ecranului.

Xiaomi a confirmat asta printr-un clip de promovare în care arată cât de rezistent este telefonul la lovituri și zgârieturi, menționând numele Gorilla Glass Victus direct. Singurul alt telefon din 2020 care a folosit această sticlă a fost Galaxy Note20 Ultra de la Samsung. Se presupune că și modelele iPhone 12 folosesc o variantă de Gorilla Victus de la Corning, însă cu o formulă modificată special pentru dispozitivele Apple.

Cât despre accesoriile din pachetul Xiaomi Mi 11, veștile nu sunt tocmai pozitive pentru cei care nu au fost încântați de decizia Apple din urmă cu câteva luni. CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a confirmat că noul flagship al companiei va veni într-o cutie mult mai subțire, care nu va integra un adaptor de priză. La fel ca Apple, acesta a invocat protecția mediului drept motivul penru care a fost luată aceasă decizie.

La fel ca Samsung, care urmează să livreze seria Galaxy S21 fără încărcător în pachet, și Xiaomi s-a grăbit în preajma lansării iPhone 12 să publice mesaje care criticau decizia Apple pe rețelele de socializare. Spre diferență de Samsung însă, Xiaomi nu le-a șters de pe conturile de socializare:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult