DJI pregăteşte stabilizatorul Osmo Mobile 3 cu upgrade-uri minore şi de design

01.08.2019
DJI pregăteşte stabilizatorul Osmo Mobile 3 cu upgrade-uri minore şi de design

DJI produce unele dintre cele mai bune produse de stabilizare de pe piaţă. De la dronele sale care produc materiale video nemişcate, la stabilizatoarele pentru camere profesionale din seria Ronin, la mini-camera Osmo Pocket şi până la stabilizatorul pentru telefoane mobile, Osmo Mobile. Acesta din urmă va primi un nou upgrade, după succesul pe care modelul Osmo Mobile 2 l-a avut anul trecut. Întrucât dispozitivul a trecut deja prin certificarea FCC, acesta ar putea fi foarte aproape de lansare.

Osmo Mobile 3 pare să fie o combinaţie între prima şi cea de-a doua generaţie de stabilizatoare pentru smartphone-uri, păstrând elementele cele mai bune de la fiecare în parte. Acesta va aborda un design mai compact, cu un mâner de cauciuc pentru o prindere mai bună şi va schimba vechiul port micro-USB cu un port modern USB Type-C.

Butoanele sale primesc o mică reorganizare şi schimbare de formă. Pe partea din faţă, joystick-ul este acum poziţionat în stânga butoanelor M şi „record”, butonul de zoom este puţin mai lat, iar în partea din spate se întoarce butonul „trigger”, care a fost prezent pe Osmo Mobile 1, dar nu şi pe modelul 2. Se pare că Osmo Mobile 3 va păstra acumulatorul intern al lui Osmo Mobile 2 şi integrează şi un port USB Type-A, care poate fi folosit pentru a încărca alte dispozitive, asemeni unei baterii externe.

Alte diferenţe pot fi observate în design-ul braţului, cât şi a sistemului de prindere pentru telefon, care pare să permită introducerea mai rapidă a dispozitivului. Este posibil ca acest sistem să fi fost şi redimensionat, întrucât Osmo Mobile 1 şi 2 aveau limitări stricte de greutate, maximum 200 de grame. Având în vedere că multe dintre smartphone-urile mai noi, precum iPhone XS Max şi OnePlus 7 Pro depăşesc 200 de grame, suportul şi motoraşele ar trebui adaptate la cerinţele pieţei.

Momentan avem o fotografie şi o diagramă cu Osmo Mobile 3 de la DJI, însă în săptămânile care urmează cu siguranţă vom afla mai multe detalii „oficiale” din partea companiei producătoare. Având în vedere că succesul lui Osmo Mobile 2 s-a datorat în special preţului redus, cel mai probabil Osmo Mobile 3 nu va fi mai scump. La 130 de euro, preţ de pornire, acest stabilizator este mai scump decât alternativele de la alte companii, însă diferenţa de preţ este justificată probabil de calitatea pe care brandul DJI o promite şi a aplicaţiei de mobil cu multe funcţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult