Doogee S90: un smartphone modular ieftin, inspirat de design-ul Moto Z

16.01.2019
Doogee S90: un smartphone modular ieftin, inspirat de design-ul Moto Z

Producătorul Doogee din China nu obişnuieşte să iasă prea mult în evidenţă pe piaţa de smartphone-uri internaţională. Până în prezent, compania s-a ocupat mai mult de realizarea unor smartphone-uri inspirate de design-ul altor modele premium, cât şi de realizarea unor dispozitive cu rezistenţă mare la şocuri. Noul său dispozitiv numit Doogee S90 promite însă o combinaţie a celor două concepte: realizarea unui dispozitiv rezistent, compatibil cu accesorii modulare, similare cu cele de la Motorola.

Doogee a pornit o campanie pe Kickstarter pentru realizarea modelului S90, fanii putând să comande telefonul printr-o „donaţie” pe pagina dedicată, sau să comande accesorii dedicate pentru acesta. Având în vedere că limita de finanţare iniţială era de numai 10.000 de dolari, iar deja au fost strânşi 100.000 de dolari, cu siguranţă Doogee a realizat această campanie mai mult pentru a măsura interesul pentru dispozitiv şi nu pentru a strânge banii necesari dezvoltării.

Doogee S90 va fi bazat pe chipset-ul Helio P60 de la MediaTek şi va beneficia de 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi de un sistem dual-camera 16+8 megapixeli pe partea din spate. De asemenea, acesta beneficiază de un acumulator de 5.000 mAh, un modul de încărcare wireless şi este compatibil cu standardele de rezistenţă la apă şi şocuri IP68, IP69K şi MIL-STD-810G.

Desigur, cea mai mare noutate a acestui dispozitiv va fi posibilitatea de a ataşa module magnetice pe partea din spate. Compania prezintă un modul de baterie externă, un modul cu o cameră cu infraroşu „night vision”, un modul walkie-talkie şi un gamepad pentru jocuri video. Fiecare dintre acestea vor costa separat între 40 şi 70 de dolari americani.

Preţul de pe Kickstarter pentru Doogee S90 porneşte de la 299 dolari, însă în magazine telefonul va costa 499 dolari atunci când acesta va fi lansat. Compania promite să înceapă livrările în februarie 2019, în ciuda faptului că abia a ponit campania de finanţare. Doogee susţine că lucrează la acest concept încă din luna martie a anului trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult