Două noi smartphone-uri cu Windows 10 Mobile, expuse la IFA 2017

04.09.2017
Două noi smartphone-uri cu Windows 10 Mobile, expuse la IFA 2017

Mărcile de smartphone-uri nu au renunţat complet la sistemul de operare mobil dezvoltat de Microsoft. Două noi modele care rulează Windows 10 Mobile au fost expuse la salonul de electronice IFA 2017 din Berlin.

 

Primul model, prezentat de firma germană TrekStor, se numeşte WinPhone 5.0 şi este un mid-range cu ecran HD (720p) de 5 inci. Dispozitivul este compatibil cu platforma Continuum, include chipset Snapdragon 617, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16 GB, conector micro-USB şi jack audio universal de 3,5 mm. Terminalul va avea un preţ cuprins între 300 şi 350 de euro şi va ţinti organizaţiile care încă folosesc terminale cu sistem de operare Windows Phone sau Windows 10 Mobile şi au nevoie de unităţi de schimb. Exemple de companii din Europa care utilizează (şi) astfel de telefoane sunt BMW şi Austrian Post.

Celălalt model expus la IFA 2017 este unul marca Wileyfox, o firmă britanică cunoscută în trecut pentru smartphone-urile sale cu sistem de operare Cyanogen (o versiune modificată de Android). Acest terminal costă 250 de euro şi dispune de un chipset low-end Snapdragon 210. Se pare că terminalul a fost lansat de Wileyfox la sugestia Microsoft.

 

Gigantul software american a oprit suportul pentru Windows Phone 8.1 în luna iulie a acestui an şi a oferit actualizarea Windows 10 Mobile pentru un număr redus de modele de smartphone-uri. 

 

În timp ce în Europa organizaţiile încă mai folosesc smartphone-uri Windows, peste ocean poliţia din New York (NYPD) a renunţat că renunţă la cele 36.000 de dispozitive Microsoft (Lumia 830 şi Lumia 640XL) pe care le deţine şi trece pe iPhone. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult