După Galaxy Fold, Samsung ar putea lansa şi un smartphone cu ecran expandabil, care se rulează în interiorul carcasei

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 02.07.2019
După Galaxy Fold, Samsung ar putea lansa şi un smartphone cu ecran expandabil, care se rulează în interiorul carcasei

Descris într-o aplicaţie pentru brevet, noul dispozitiv se îndepărtează destul de mult de conceptul folosit pentru Galaxy Fold şi produse rivale ca Huawei Mate X, cea mai apropiată asemănare fiind cu televizoarele rulabile livrate de LG.

Concret, în loc să muleze ecranul OLED după conturul exterior sau interior al carcasei, noul smartphone îl retrage într-un compartiment ascuns în interiorul carcasei, lăsând utilizatorul să aleagă între formatul unui smartphone convenţional cu ecran vertical şi cel al unei tablete compacte. Secretul constă în proiectarea unei carcase având două dintre laturi funcţionând asemenea unor sertare care se extind pe direcţie orizontală. În timp ce porţiunea centrală a ecranului este fixă, marginile se rulează în compartimente ascunse prevăzute pe ambele laturi. În modul complet extins, un astfel de telefon ar urma să crească de până la trei ori suprafaţa ecranului. Acţionarea mecanismului se face complet automat, prin acţionarea butonului prezent la partea de jos.

Spre deosebire de Galaxy Fold, noul dispozitiv nu necesită extinderea ecranului pentru sarcini banale cum ar fi verificarea notificărilor sau preluarea apelurilor.

Nu este clar în ce stadiu de pregătire se află noul telefon Samsung, compania demonstrând încă din anul 2016 un ecran prototip ce părea intenţionat exact pentru tipul de telefon descris brevetul recent acordat.

 

Tags: