După Oppo și OnePlus, Realme îngroașă lista brandurilor chinezești care părăsesc piața germană

21.06.2023
După Oppo și OnePlus, Realme îngroașă lista brandurilor chinezești care părăsesc piața germană

Deținute de aceeași companie-mamă BBK, brand-urile Oppo, OnePlus și Realme au ieșit oficial de pe piața germană, iar procesele duse în instanță cu Nokia ar putea concluziona cu exit-ul complet de pe piața europeană.

Telefoanele vândute de Oppo, OnePlus iar acum Realme au fost retrase de la vânzare în Germania și ar putea fi interzise și în alte țări din Europa. Motivul este un proces intentat de Nokia, care acuză producătorul chinez de smartphone-uri de utilizarea unor tehnologii brevetate fără licență. Deja un tribunal din Mannheim a oferit un verdict în favoarea Nokia, iar acum, compania finlandeză încearcă să obțină sentințe similare în Franța, Finlanda, Suedia, Spania, Marea Britanie și Țările de Jos.

Totul a pornit de la o dispută în care Nolia a fost acuzată că prea mult pentru licențierea brevetelor

Conflictul dintre Nokia și Oppo (compania care deține brandul Realme) durează de câțiva ani și are legătură cu tehnologiile 4G pentru care compania finlandeză deține mai multe brevete care acoperă tehnologii din telefoanele Oppo. Astfel, Oppo, OnePlus și Realme nu mai au voie să vândă smartphone-uri în Germania.

Deși au păstrat la vânzare dispozitive care nu sunt acoperite de aceste brevete, precum căști wireless, tergiversarea disputei dusă în tribunal pare că s-a oprit odată cu epuizarea stocurilor existente de telefoane.

Important de știut, actuala dispută dintre Oppo și Nokia nu are legătură cu HMD Global, compania din China care a achiziționat drepturile de folosire a brandului Nokia, pe segmentul smartphone.

Probabil că exit-ul acestor branduri din piețele europene nu vor priva utilizatorii de servicii de bază, precum actualizări esențiale de firmware, rămânând de văzut dacă beneficiile vor acoperi și obligațiile legate de repararea dispozitivelor în perioada de garanție.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult