După tableta Surface, Microsoft pregăteşte lansarea unui smartphone

02.11.2012
După tableta Surface, Microsoft pregăteşte lansarea unui smartphone

Microsoft a reuşit să surprindă publicul cu o tabletă Windows 8 foarte interesantă, iar acum încearcă să
repete povestea lansând propriul smartphone cu Windows Phone 8.

Potrivit unor surse apropiate publicaţiei The Wall Street Journal, Microsoft colaborează cu mai mulţi producători asiatici pentru crearea unui smartphone demn să poarte numele companiei, însă nu este clar dacă s-a ajuns deja la un produs care să poată intra în producţie de masă. Potrivit surselor, telefonul pregătit va avea un ecran cu diagonală între 4 şi 5 inch.

După tableta Surface, Microsoft pregăteşte lansarea unui smartphone cu Windows Phone 8

Dacă tableta Microsoft Surface va avea sau nu un corespondent în piaţa smartphone depinde în mare măsură de succesul pe care îl a avea, sau nu, sistemul Windows Phone 8. În prezent Microsoft îşi concentrează eforturile pentru promovarea noului OS alături de parteneri ca Nokia şi HTC, astfel că un smarphone Microsoft nu s-ar justifica decât în situaţia unui eşec cu partenerii actuali, servind ca un plan B pentru impulsionarea cotei de piaţă pentru Windows Phone 8. Totuşi este posibil ca acest plan B să fie deja în pregătire, chiar cu riscul de a supăra partenerii actuali, deranjaţi de competiţia venită din gigantului software.

Pentru utilizatorul final, un smartphone Microsoft cu Windows Phone 8 nu poate fi decât un lucru bun, mai ales dacă produsul în cauză este unul de calitatea tabletei mai sus menţionate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult