După Xiaomi, Samsung descoperă noțiunea de memorie RAM expandabilă din firmware

10.09.2021
După Xiaomi, Samsung descoperă noțiunea de memorie RAM expandabilă din firmware

La fel ca Xiaomi, Samsung a decis să profite de pe urma unei tehnologii deja suportată de platforma Android, punând la dispoziția utilizatorilor o modalitate de crește rezerva de memorie RAM afișată, bifând o simplă setare.

Recent, Xiaomi a lansat un update pentru seria Redmi Note 10 Pro 5G, care adaugă ceva la care nu ne-am fi așteptat. Este vorba despre extinderea memoriei RAM cu încă 2 GB față de configurația standard, ceva ce în trecut părea imposibil. Practic, Xiaomi permite utilizarea a 2 GB din spațiul de stocare al telefonului drept memorie RAM, permițând astfel rularea mai multor aplicații în paralel, fără a fi necesară oprirea unora dintre ele.

Samsung RAM

Aceeași strategie este preluată acum de Samsung, compania sud-coreeană anunțând o funcție numită RAM Plus, care promite să adauge în mod gratuit memorie RAM suplimentară pe telefoanele utilizatorilor. Deocamdată, funcționalitatea este disponibilă doar pe noua serie Galaxy A52S 5G, lansată pentru piața din India.

Pe lângă adăugarea a încă 4GB memorie RAM virtuală, cea mai recentă revizie de firmware pentru Galaxy A52S 5G aduce și optimizări pentru stabilitate și optimizarea performanțelor foto.

Deocamdată, Samsung nu oferă un calendar precis pentru lansarea versiunii refresh A52S și în alte regiuni ale lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult