DxOMark: camera de pe Galaxy Note8 este la fel de performantă precum cea de pe iPhone 8 Plus

04.10.2017
DxOMark: camera de pe Galaxy Note8 este la fel de performantă precum cea de pe iPhone 8 Plus

DxOMark a stabilit în urmă cu doar câteva săptămâni că iPhone 8 şi 8 Plus sunt smartphone-urile cu cele mai bune camere foto de pe piaţă, însă modelele Samsung încă nu erau testate folosind noua metodă de notare. Acum că Galaxy Note 8 a fost supus acestui tratament, verdictul este destul de concludent: Samsung poate să producă smartphone-uri cu sistem dual-camera la fel de bun precum cel de la Apple, cele două dispozitive primind scoruri identice.

iPhone 8 Plus era până astăzi cel mai performant smartphone din topul DxOMark, cu un scor de 94 din 100, fiind luate în considerare capabilităţile foto, video, obiectivul cu zoom, capabilităţile speciale şi experienţa de utilizare în diverse situaţii. Galaxy Note8 a reuşit să depăşească iPhone 8 şi 8 Plus în anumite departamente, precum performanţa foto atunci când este folosită camera secundară şi aplicarea efectului bokeh în jurul subiecţilor, însă a ieşit puţin în urmă în alte situaţii. Se pare că Samsung tinde să supraexpună mai des decât Apple, în ciuda utilizării modului HDR.

Totodată, performanţa video pe Galaxy Note8 este mai slabă decât pe iPhone 8 şi 8 Plus, însă diferenţele nu sunt majore. Apple are însă avantajul înregistrării în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă. Alte aspecte negative ar fi lipsa focalizării care să urmărească subiectul şi probleme cu balansul de alb în anumite condiţii. Stabilizarea, viteza de focalizare, cât şi reducerea zgomotului de imagine sunt avantaje clare pe care camera Samsung o oferă.

Concluzia este că fie că alegeţi un iPhone 8 Plus, fie că optaţi pentru Galaxy Note8 de la Samsung, veţi avea de a face cu un dispozitiv foarte performant la capitolul captură foto şi video. Rămâne de văzut pentru cât timp vor rămâne aceste dispozitive la egalitate pe primul loc, întrucât astăzi vom primi informaţii oficiale despre Pixel 2 de la Google, iar peste două săptămâni va fi lansat Huawei Mate 10. Nu în ultimul rând, la începutul lunii noiembrie vom vedea iPhone X, cu o cameră îmbunătăţită, în special în cazul funcţiilor care beneficiază de camera secundară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult