DxOMark: Camera Pixel 6 Pro sub cea de pe iPhone 13 Pro

05.11.2021
DxOMark: Camera Pixel 6 Pro sub cea de pe iPhone 13 Pro

Google a demonstrate de-a lungul anilor că performanța ridicată în captarea de fotografii poate fi datorată în special unui software bine pus la punct, chiar dacă hardware-ul este sub cel al concurenței. Totuși, cu seria Pixel 6, în special cu modelul Pro, compania a decis să aducă la zi și senzorii camerelor de pe dispozitivele sale mobile, îmbunătățind și mai mult software-ul. Rezultatul este impresionant din multe puncte de vedere, acesta fiind primul telefon Pixel care intră în top 10 în clasamentul DxOMark din ultimii câțiva ani.

Camera Pixel 6 Pro este foarte performantă, dar nu în toate situațiile

DxOMark a testat camera de pe Pixel 6 Pro și a ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune de pe piață, în special atunci când vorbim despre fotografie. Pe partea video, există în continuare câteva telefoane mai performante. Din păcate, însă, Pixel 6 Pro nu reușește să câștige în fața iPhone 13 Pro. Apple a obținut un scor agregat mai mare cu telefoanele de anul acesta, însă în continuare, modele de la Xiaomi și Huawei sunt considerate mai performante, conform testelor DxO.

Avantajele Pixel 6 Pro sunt captarea de detalii foarte clare în fotografie și video, atât la exterior, cât și la interior, contrast foarte bun și detalii în zonele întunecate ale imaginilor. De asemenea, focalizarea este foarte rapidă și precisă, în timp ce camera cu zoom 4x optic poate capta detalii bune la distanță. Un alt avantaj ar fi stabilizarea foarte bună pe video.

pixel 6 pro scor

Totuși, în lumină slabă, fotografiile pot avea cam mult zgomot de imagine, iar fotografiile în mod portret pot calcula greșit distanța între subiect și alte elemente din jur. De asemenea, camera ultra-wide nu oferă o perspectivă la fel de largă precum concurența, iar clipurile video pot avea zgomot destul de pronunțat.

Toate acestea duc la un punctaj de 143 de puncte pentru componenta foto, 71 pentru zoom/wide și 115 pentru video, și un scor agregat de 135 de puncte. Acesta pune Pixel 6 pro pe locul 7 în clasamentul DxOMark, între Huawei Mate 40 Pro de anul trecut și telefonul ASUS Smartphone for Snapdragon Insiders, lansat în această vară. Deasupra se regăsesc iPhone 13 Pro și 13 Pro Max, Huawei Mate 40 Pro+, Xiaomi Mi 11Ultra și Huawei P50 Pro, care rămâne în continuare pe primul loc.

Top 10: cele mai performante camere de pe telefoane mobile (DxOMark)

  1. Huawei P50 Pro – 144
  2. Xiaomi Mi 11 Ultra – 143
  3. Huawei Mate 40 Pro+ – 139
  4. Apple iPhone 13 Pro Max – 137
  5. Apple iPhone 13 Pro – 137
  6. Huawei Mate 40 Pro – 136
  7. Google Pixel 6 Pro – 135
  8. Asus Smartphone for Snapdragon Insiders – 133
  9. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133
  10. Huawei P40 Pro – 132

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult