DxOMark: Xiaomi Mi Note 3 are cameră foto mai bună decât iPhone 7, 7 Plus şi alte dispozitive high-end de pe piaţă

DxOMark: Xiaomi Mi Note 3 are cameră foto mai bună decât iPhone 7, 7 Plus şi alte dispozitive high-end de pe piaţă

Smartphone-urile Xiaomi reuşesc să ofere hardware puternic la preţ mic, însă pentru a putea oferi asemenea „oferte”, compania chineză face de obicei compromisuri la anumite componente. Se pare însă că noul Xiaomi Mi Note 3 reuşeşte să fie un smartphone puternic realizat din materiale de calitate, care vine şi cu o cameră foto performantă, fiind printre primele 10 dispozitive în topul DxOMark în acest moment.

Această performanţă este şi mai impresionantă, având în vedere că topul DxOMark este dominat în acest moment de smartphone-uri high-end, cu preţuri de două sau chiar trei ori mai mari decât cel al lui Mi Note 3. Vorbim despre un smartphone cu display de 5,5” cu rezoluţie Full HD, chipset Snapdragon 660, 6 GB memorie RAM şi 64 sau 128 GB spaţiu de stocare. Desigur, din punct de vedere al design-ului, Mi Note 3 pare să fie inspirat de modelele apărute în 2016, însă acest lucru nu ar trebui să conteze pentru cei interesaţi de un dispozitiv performant şi ieftin.

Camera foto principală beneficiază de doi senzori de 12 megapixeli, unul cu obiectiv f/1.8 şi unul cu obiectiv f/2.6 pentru zoom. În testele DxOMark, telefonul s-a comportat exemplar atunci când vine vorba despre performanţă foto, focalizarea fiind rapidă, expunerea automată fiind calculată rapid, iar camera „tele” oferă performanţă peste medie, cu un mod portret care funcţionează adecvat. Desigur, în lumină slabă, detaliile se pierd, în timp ce zgomotul de imagine este omniprezent. În acelaşi timp, performanţa video este doar decentă, cele mai mari probleme fiind evidente în lumină slabă, unde apare mult zgomot de funal, iar ocazional, stocarea pare să nu poată ţină pasul cu înregistrarea, ducând la cadre lipsă în clipuri.

Cu un scor total de 90 în testele DxOMark, Xiaomi Mi Note 3 reuşeşte să depăşească telefoane performante precum iPhone 7 Plus, Xperia XZ Premium şi Galaxi S6, fiind pe acelaşi nivel de performanţă cu dispozitive precum HTC U11 şi Google Pixel (prima generaţie). Având în vedere că preţul unui Xiaomi Mi Note 3 este de numai 410 euro, probabil că cei care sunt în căutarea unui smartphone ieftin care să realizeze fotografii calitative au acum încă un model pe care îl pot lua în considerare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult