Elephone P5000, smartphone-ul cu cel mai puternic acumulator

Elephone P5000, smartphone-ul cu cel mai puternic acumulator

Elephone, un producător chinez mai puţin cunoscut în afara pieţelor asiatice, a lansat un smartphone cu acumulator de capacitate record, ce atinge 5350mAh. Însă şi mai impresionant este faptul că acesta a încăput într-o carcasă cu dimensiuni normale, măsurând doar 9.3mm grosime. Spre comparaţie, ultimul smartphone care a deţinut acest record, modelul Philips W6618, înghesuia un acumulator de 5300mAh într-o carcasă de 11.6mm grosime.

Elephone P5000

Prevăzut cu ecran Full HD de 5˝ şi un chipset MediaTek MT6592 care nu pune eficienţa energetică pe primul plan, Elephone P5000 poate oferi până la 4 zile de utilizare cu fiecare încărcare a bateriei. Odată descărcat, acumulatorul poate fi readus la 70% din capacitate în numai o oră. În plus, atunci când este nevoie telefonul poate lua rolul de alimentator portabil pentru încărcarea altor gadgeturi, cedând din energia stocată în propriul acumulator.

Telefonul cu procesor octa-core la 1.7GHz dispune de 2GB memorie RAM, cameră frontală de 8MP şi cameră foto de 16MP, cititor de amprente şi modul NFC, respectiv 16GB memorie internă.

Elephone P5000 poate funcţiona şi ca alimentator portabil pentru alte dispozitive

Livrat cu versiunea Android 4.4, Elephone P5000 va fi disponibil pentru pieţele internaţionale începând cu luna ianuarie 2015. Din păcate preţul de achiziţie încă nu a fost dezvăluit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult